Po tom, čo Apple pred niekoľkými dňami zablokoval vývojárom hry Fortnite prístup do svojho obchodu, Epic teraz prezrádza dôvody, prečo by sa tam hra mala vrátiť.

Spor spoločností Apple a Epic bude mať ďalšie súdne pokračovanie. To by sa malo konať už 28. septembra. Epic pripomienkoval dôvody, pre ktoré by sa hra mohla čoskoro vrátiť do obchodu App Store. Súd už na úvodnom pojednávaní nesúhlasil s odstránením hry, keď ako jeden z dôvodov uviedol, že Epic nepredložil dôkazy preukazujúce vzniknuté škody. Súd následne dopĺňa, že Epic sa strategicky rozhodol nedodržať dohodu s Applom, čím sa časť viny prenáša aj na vývojára hry Fortnite.

V novom návrhu však Epic uvádza, že reputácia spoločnosti utrpela v dôsledku konania Applu. Jedným z hlavných ukazovateľov je aj zásadný pokles denných aktívnych hráčov na platforme iOS, ktorý po odstránení hry z App Store klesol o 60 %. Epic sa na základe 60-percentného poklesu oprávnene obáva, že týchto hráčov už nikdy neuvidí. V dokumente sa ďalej uvádza, že Fortnite nie je iba hrou, ale aj komunitou, na ktorú sa hráči môžu spoľahnúť.

Reakcia Applu na predchádzajúce vyhlásenie 

Prístup spoločnosti Epic nebol spravodlivý voči ostatným vývojárom. Súd navrhol, aby sa spoločnosť Epic riadila pokynmi obchodu App Store, ako to robila v minulých rokoch. Epic sa však rozhodol inak. Apple dúfa, že v budúcnosti budú obe spoločnosti opäť spolupracovať, ale momentálne to nie je možné.

Ďalšie pojednávanie je v tomto prípade naplánované na 28. septembra, takže nechajme sa prekvapiť čo prinesie.

Zdroj a titulný obrázok: NextPit

Prečítajte si aj:

Telekom: Predplatená Easy karta končí, nahradí ju Predplatenka

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.