HTC sa stále nevzdáva a hľadá možné spôsoby záchrany pred katastrofou.

Spoločnosť niekoľko rokov zápasí s finančnými problémami a vyzerá to tak, že aj naďalej strmhlav padá a má aktuálne našliapnuté k najpravdepodobnejšiemu riešeniu krízy. Podľa spoľahlivého zdroja by sa mal výroby nadchádzajúceho zariadenia Imagine Life (HTC U12 Life) ujať externý výrobca.

Zatiaľ nepoznáme konkrétnu externú firmu, ktorá by prebrala výrobu smartfónov taiwanskej značky. Nakoľko sa HTC dlhodobo snaží znižovať svoje náklady, veľmi nám to pripomína nedávne presunutie produkcie mobilných zariadení BlackBerry na čínske TLCEšte predtým, než sa spoločnosť TLC stala hlavným držiteľom licencie na značku, ktorá v podstate prevzala všetky výrobné, distribučné, marketingové a projektové povinnosti, spoločnosť BlackBerry spoločne s TLC v tichosti vyvinula DTEK50 a DTEK60.

Zatiaľ nie je jasné aké kroky podstúpi HTC do budúcnosti, ale bolo by asi dosť naivné si myslieť, že HTC na podobnom projekte spolupráce nepracuje už dlhšie. Takto by sa masívna výroba očakávaného HTC U12 Life kompletne presunula na externú firmu, mimo HTC.

Trochu pesimistickejšie vyhliadky naznačujú, že novinka príde s predinštalovaným Androidom 8.1 Oreo. Na prvý pohľad to nemusí pri strednej kategórii zariadení znieť až tak hrôzostrašne. Iba pripomíname, že predchodca sa uviedol na trh v roku 2017 s Android 8.0 Oreo, takže spomalenie aktualizácií by mohlo byť aj ako sprievodný jav zmien, ktoré sa pravdepodobne chystajú.

Môžeme s istotou predpokladať, že nový telefón sa už nebude podieľať na programe Android One od Googlu. Tento fakt je už horšou správou. Doposiaľ uniknuté parametre vyzerali veľmi sľubne. Z nich vyberáme: 6-palcový displej s pomerom strán 18:9, duálny fotoaparát 16 + 5 Mpx, 13 Mpx selfie fotoaparát a batéria s kapacitou 3600 mAh.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia HTC U12+: Skrytý klenot?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.