Šetrič batérie funguje korektne na iOS aj Androide, v príprave je nový spôsob zobrazovania okolitých Pokémonov.

Niantic vydal novú verziu aplikácie Pokémon GO pre iOS a Android, ktorá prináša niekoľko vylepšení a opravuje chyby. Najvýraznejšie novinky uvádzame v zozname:

  • Funkcia Šetrič batérie funguje korektne pre iOS aj Android. Táto funkcia nám v minulosti spôsobovala, že displej nereagoval na dotyk a hru sme museli reštartovať. Niantic dokonca v predchádzajúcej verzii aplikácie pre iOS odstránil šetrič úplne, teraz ho vrátil späť. Problémy sme však mali aj pri používaní Android aplikácie. Teraz v našom prípade všetko funguje korektne na oboch platformách. Šetrič batérie nájdete v nastaveniach Settings a jeho prínos spočíva v tom, že keď telefón otočíte displejom dole, stmavne. Tým šetrí batériu.

pokemon_battery_saver

Battery Saver od novej verzie (0.33.0) funguje korektne

  • V príprave je nová forma zobrazovania Pokémonov nablízku. Pôvodne fungoval systém, ktorý prostredníctvom počtu ťapiek zobrazoval vzdialenosť Pokémona od vašej aktuálnej lokality. Niantic aktuálne testuje novú metódu. Tá zobrazí PokéStop, pri ktorom treba daného Pokémona hľadať. Zatiaľ je táto pomôcka dostupná iba v San Franciscu.

https://twitter.com/ummjackson/status/762860057159618561

Pozrite si video, ako funguje nové zobrazovanie Pokémonov vo vašom okolí. Funkcia je zatiaľ v štádiu testovania

  • Hráčom mimo San Francisca sa aktuálne zobrazuje iba ikona trávy. Tá síce nepomôže s hľadaním Pokémonov, ale buďme radi, že Niantic opravil funkciu Nearby. Obnovuje sa častejšie a nemalo by sa teda už stávať, že vám aplikácia bude ukazovať Pokémonov vo vašom okolí, ktorí medzičasom z herného sveta zmizli.

pokemon_go_nove_nearby

  • Aplikácia opäť korektne prideľuje extra skúsenostné body za hody loptičkou, ktoré sú označené ako Nice, Great a Excellent. Toto v minulej verzii nefungovalo.
  • Môžete si premenovať vášho avatara. Ale iba raz.
  • Aplikácia vás najnovšie upozorní, ak sa pohybujete rýchlo. Takýmto spôsobom pripomína, že vodiči by nemali počas jazdy hrať. Ak ste pasažier, stačí ťuknúť na príslušné tlačidlo a môžete pokračovať v chytaní Pokémonov.

Aktualizáciu sťahujte z App Store a Google Play.

Prečítajte si aj:

Pokémon GO: Testovali sme výdrž smartfónov. S ktorým budete chytať Pokémonov najdlhšie?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit