Aj keď riešenie pre automobily napreduje, stále je čo zlepšovať.

Avšak aj Sygic je v súčasnosti jednou z najväčších spoločností ponúkajúcich navigačné riešenia pre vodičov. Svoju cestu do Android Auta si razí už nejaký čas, čo sme si v redakcii mohli overiť. Google sprístupnil Android Auto pre aplikácie tretích strán už v roku 2020 a Sygic patrí medzi prvé aplikácie, ktoré sa ihneď chopili príležitosti. Vývojár začal pracovať na zavedení vlastného navigačného riešenia.

Aktuálne sa navigačná aplikácia Sygicu pre Android Auto nachádza vo fáze beta testovania, no predpokladá sa, že už v priebehu tohto roka bude dostupná pre všetkých používateľov Android Auto. 

Aj keď zatiaľ neboli poskytnuté žiadne ďalšie podrobnosti, kedy bude aplikácia oficiálne dostupná, Sygic poskytol viac detailov. Spoločnosť aj uviedla, ako môže kombinácia pokročilého navigačného riešenia a aplikácie od Googlu zvýšiť bezpečnosť za volantom. 

Sygic v prvom rade hovorí, že vďaka samotnej implementácii je všetko bezpečnejšie predovšetkým preto, že používanie navigácie na väčšej obrazovke je pohodlnejšia a znižuje rušivé vplyvy za volantom. Jednou z predností je aj Google Asistent, ktorý umožní komunikovať s aplikáciami bez toho, aby sa musel používať dotykový vstup.

Sygic je možné ovládať prostredníctvom hlasových pokynov v ktoromkoľvek zo 49 dostupných jazykov. Vďaka pripojeniu Android Auto môžete zreteľne počuť pokyny prostredníctvom zvukového systému zabudovaného vo vozidle a nebudete musieť neustále kontrolovať displej, čo znamená, že tento navigačný softvér od Sygicu bude skutočne dodávaný s integráciou Google Asistenta pre Android Auto.

Samozrejme sa nezabudlo ani na ďalšie štandardné funkcie navigačného riešenia od Sygicu, ako aj podporu offline máp, ktorá umožňuje získať pokyny a ďalšie informácie aj v tých oblastiach, kde nie je k dispozícii pripojenie do internetu.

Kombinácia Android Auta a Sygicu bude určite prínosná.

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Vydláždite si cestu domov cez Android Auto (RECENZIA + VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.