Konzola od Sony sa teší veľkej obľube.

Herná konzola PlayStation 4 sa dostala na trh pred 2 rokmi. Spoločnosť Sony oznámila, že k dnešnému dňu predala viac ako 30 miliónov kusov po celom svete. Pre porovnanie podobné predaje dosiahla aj konzola PlayStation 2. V roku 2002 však výrobca udával iba počet vyexpedovaných a nie reálne predaných kusov.

Sony verí, že predaje hernej konzoly podporí v budúcom roku uvedenie titulu Uncharted 4 a virtuálnej reality PlayStation VR. Dodajme, že Microsoft dosiahol s Xboxom One polovičné predaje, portál VGChartz uvádza 15,6 miliónov predaných kusov.

Jednou z funkcií, ktoré ponúka aktuálna generácia herných konzol je podpora vzdialeného hrania. PlayStation 4 podporuje funkciu Remote Play lokálne a cez internet na zariadeniach PlayStation Vita a PlayStation TV a takisto aj na zariadenia Sony Xperia. Xbox One umožňuje streamovať hry do počítačov so systémom Windows 10, avšak iba lokálne. Podporu počítačov a Macov však čoskoro ponúkne aj Sony. Oznámil to Shuhei Yoshida prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit