Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Profesionálne krtkovanie je službou, ktorú mnohí ľudia odkladajú na neskôr v obave z vysokých cien a zároveň v nádeji, že problémy s odtokmi sa možno vyriešia samé.

Ak nepomôžu domáce recepty, zostáva obrátiť sa na odborníkov, prípadne nakúpiť výbavu a skúsiť čistenie potrubia svojpomocne. V tomto smere však platí, že čím bude váš rozpočet štedrejší, tým širší máte výber.

Upchaté wc a kanalizácia sú problémy, ktoré rozhodne nie sú výnimočné a keď vás už postretnú, máte v podstate len dve možnosti. Skúsiť ich odstrániť vlastnými silami, alebo si prizvať odborníkov, ktorí sa postarajú o riešenie. V prípade, že máte záujem o prvú možnosť, mali by ste vedieť nielen s akou technikou sa pustíte do boja, ale tiež zvolený spôsob.

Nástroj na krtkovanieZdroj: elements.envato.com

Riešenie problémov s potrubím svojpomocne?

Zručnejší majstri môžu zamieriť rovno do najbližšieho hobby obchodu a kúpiť si pružinu na krtkovanie. Hoci nejde o veľkú investíciu, používanie tohto nástroja si vyžaduje určitú silu a zručnosti. Navyše, nie všetky problémy týmto spôsobom vyriešite – ak potrebujete trochu „potlačiť“ zátku v rúrach pod kuchynským drezom, zrejme vám vystačí, na náročnejšie čistenie kanalizácie vám ale nepomôže.

Výborným riešením sú napríklad krtkovače s elektromotorom, ktoré vám ušetria množstvo námahy a zároveň s nimi dosiahnete lepšie výsledky. Čistička potrubia dosiahne až do hĺbky približne 15 m, pričom dokúpiť si môžete aj rôzne násady. Srdcom čističiek „polo-profesionálnej“ triedy býva spravidla bezkefový elektromotor s výkonom okolo 400 W. Už v rámci tejto kategórie sa môžete spoľahnúť aj na tzv. spätné vrtáky, vďaka ktorým z potrubia odstránite zlomené časti vrtákov, ktoré by mohli spôsobovať ďalšie problémy.

Svojpomocná oprava potrubiaZdroj: elements.envato.com

Čističky potrubia s elektromotorom vynikajú aj tým, že sa dajú ľahko prenášať a horibilná nie je ani ich cena. Schopné zariadenie nájdete už v cenových hladinách okolo 400 či 500 eur, otázne však je, či sa vám takáto investícia oplatí najmä v prípade, ak potrebujete jednorazovo vyčistiť potrubie doma. Ak ale vykonávate čistenie potrubí pravidelne, takáto investícia samozrejme má zmysel. Zostáva teda už iba nasadiť si pracovné montérky a pustiť sa do čistenia.  

Značky: