Lacnejšie skladateľné modely od Samsungu by mali byť dva, dozvedáme sa ďalšie informácie.

Keď na trh prišli prvé generácie skladateľných smartfónov od Samsungu, o lacnejších telefónoch v tomto segmente sme mohli len snívať. Ešte minulý rok z vyjadrenia spoločnosti vyplývalo, že chcú najskôr zdokonaliť drahšie modely v prémiovom segmente. Až potom sa majú pustiť do cenovo dostupnejších telefónov so skladateľným displejom, čo by dávalo zmysel. Vývoj takýchto telefónov totiž nie je jednoduchý a zníženie ceny by znamenalo aj nižšiu kvalitu.

Viaceré dohady a špekulácie aj od známych leakerov však tento rok poukazujú na to, že lacnejších skladačiek od Samsungu sa predsa dočkáme. Mali by sa nachádzať v tohtoročnej sérii a zdroje informujú ako o lacnejšom Folde, tak aj o lacnejšom Flipe. Najnovšie informácie pritom naznačujú aj to, akú výbavu by mali získať.

Lacnejšie skladačky majú získať prívlastok FE

Označenie FE sa má spájať s lacnejšími modelmi so skladateľným displejom rovnako, ako je to aj pri vlajkových lodiach. V prípade Samsungu označenie FE odkazuje na Fan Edition, teda na fanúšikovskú edíciu. Toto označenie pritom dáva zmysel, sú to totiž fanúšikovia, ktorí si takýto model žiadajú už dlhšiu dobu. Podľa najnovších zdrojov sa teda dozvedáme niečo ako o Samsungu Galaxy Z Fold6 FE, tak aj o modeli Z Flip6 FE.

Zdroj: Touchit.sk

Model typu Fold má už podľa skorších únikov vynechať podporu pera S Pen, aby docielil nižšiu cenovku. Okrem tohto však má model získať aj nižšiu pamäťovú konfiguráciu v porovnaní so štandardným modelom Z Fold6. Rozpráva sa aj o tom, že získa čipset Exynos namiesto prémiového Snapdragonu. Snapdragon 8 Gen 3 má byť teda tento rok exkluzívny len pre sériu Galaxy S24, aj to nie na všetkých trhoch a tiež pre drahšie verzie skladateľných smartfónov.

Úniky sa však týkajú aj lacnejšieho modelu typu Flip, teda modelu Samsung Galaxy Z Flip6 FE. Tento smartfón má podľa únikov vsadiť na čipset Snapdragon, avšak nie na prémiový Snapdragon 8. Samsung má v tomto smartfóne využiť Snapdragon 7 zatiaľ neznámej generácie, aby ušetrili na nákladoch tohto modelu. Zatiaľ nie je známe, či Samsung nakoniec predstaví oba skladateľné smartfóny s prívlastkom FE alebo niektorý z nich odloží na neskôr. Dohady sú rôzne a nakoniec sa môže stať, že sa predstaví len jeden z nich. Nám tak nezostáva nič iné než počkať, ako sa situácia vyvinie.

Zdroj: forbes.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.