Kreatívny dizajnér a vývojár Elvin Hu vytvoril aplikáciu, ktorá mnohých bývalých majiteľov iPodov možno vráti o niekoľko rokov dozadu.

Koliesko prehrávača iPod s funkciou klikania bolo kedysi jedným z najznámejších prvkov používateľského prostredia v spotrebnej elektronike. Vývojár iOS odhalil šikovný koncept aplikácie, ktorá pretransformuje iPhone na iPod Classic začlenením virtuálneho kolieska na ovládanie. Na zaujímavú novinku upozornil portál CultofMac.

Rovnako ako staré ovládacie koliesko, aplikácia taktiež umožňuje používateľom listovať v albume a vybrať si hudbu, ktorú chcú počúvať. Tvorcom aplikácie je študent dizajnu Elvin Hu. Za zmienku stojí, že aj samotný Tony Fadell – otec iPodu, ocenil aplikáciu frázou „pekný návrat“.

Neexistuje však žiadna záruka, že sa aplikácia dostane do App Store. Podmienkou je totiž schválenie spoločnosťou Apple. Zároveň ide o porušenie dizajnových patentov firmy Apple. Ak by Apple neudelil Elvinovi povolenie, tvorca aplikácie plánuje vydať projekt s otvoreným zdrojom. 

Zdroj náhľadovej fotografie: Twitter

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj:

Apple má veľké plány na budúci rok: Bude sa však musieť spojiť opäť so Samsungom

Značky: