Lenovo vytvorilo pre svoje herné zariadenia novú značku. Predstavilo ju na Slovensku.

Herné notebooky spoločnosti Lenovo sme doteraz poznali pod označením IdeaPad Y. Táto séria vznikla v roku 2008, pred 3 rokmi priniesla nový dizajn.

Lenovo svoju aktivitu na hernom trhu výraznejšie podporilo pred rokom, keď uzatvorilo partnerstvo so spoločnosťou Razer. Pár produktov tohto partnerstva sme už recenzovali v tlačenom vydaní magazínu TOUCHIT.

Označenie pre herné notebooky však nebolo ideálne. Dôvod je ten, že do portfólia produktov IdeaPad spadajú aj bežné notebooky a tak sa výrobca rozhodol svoju hernú sériu odlíšiť výraznejšie. Vytvoril novú značku LEGION by Lenovo, ktorá bola oficiálne predstavená v januári na výstave CES v Las Vegas.

Tam sme spoznali aj prvých zástupcov LEGION notebookov – modely Legion Y520 a Legion Y720.

História herných zariadení spoločnosti Lenovo. Nová značka Legion je prirodzenou evolúciou

Cenovo dostupnejšia voľba pre mobilné hranie

Legion Y520 je 15,6-palcový notebook vybavený procesorom Intel Core i7-7700 HQ, 16 GB operačnou pamäťou a grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1050. Výrobca sa chváli duálnym systémom chladenia, reproduktormi Harman Kardon a priestorovým Dolby zvukom.

Cena začína od 899 eur a tento notebook má osloviť najmä používateľov, ktorí hľadajú cenovo dostupnejší, pomerne ľahký a jednoducho prenosný herný notebook. V predaji bude začiatkom apríla.

Legion Y520 je výkonný herný notebook za dobrú cenu, s veľmi dobrým výkonom a mobilitou

Legion Y720 pre náročnejších

Náročnejším hráčom je určený model Lenovo Legion Y720. Ten je výkonnejší, čo sa prejavuje najmä grafickou kartou na úrovni GeForce GTX 1060 so 6 GB video pamäte. Aj v tomto prípade je procesor Intel Core i7-7700 HQ a operačná pamäť má veľkosť 16 GB. Vylepšením je 15,6-palcový 4K displej a zvuková technológia Dolby Atmos. Legion Y720 je prvý herný notebook s touto technológiou.

Lenovo Legion Y720 je určený náročnejším používateľom. Má viac výkonu a extra technológie

Zariadenie ponúka zabudovanú podporu pre bezdrôtové pripojenie ovládača Xbox One – tým sa myslí prvá generácia Xbox One ovládačov, ktorá ešte neobsahuje zabudovanú podporu pre pripojenie cez Bluetooth. Aktuálnu generáciu ovládačov pre Xbox One S je možné pripojiť k ľubovoľnému Windows 10 počítaču cez Bluetooth.

Legion Y720 má vo výbave aj farebne podsvietenú klávesnicu s voliteľným nastavením podsvietenia, optimalizované duálne chladenie s kovovými ventilátormi, jemne brúsenú hliníkovú úpravu a JBL reproduktory so subwooferom. Nechýba ani Thunderbolt 3 konektor. Vďaka grafickej karte GTX 1060 ide o prvý Lenovo notebook s certifikáciou pre virtuálnu realitu Oculus Rift. Cena tohto notebooku štartuje na 1399 eur. Do predaja sa dostanú v polovici mája.

Lenovo má v portfóliu aj herné príslušenstvo a kompaktný herný počítač. Recenzie nájdete v aktuálnom vydaní TOUCHIT 03/2017

Galéria Lenovo Legion Y520 a Legion Y720:

Na článku spolupracoval Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Herné notebooky Lenovo Legion na CES 2017

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit