Yoga 910 predstavuje evolúciu, s Yoga Book sa Lenovo snaží o revolúciu.

Lenovo Yoga Book je prvý kreatívny tablet

Lenovo oznámilo, že za Q3 2016 predalo viac ako 42 tisíc tabletov a na našom trhu bolo v Q2 2016 jasným lídrom s 28,7% podielom. Spoločnosť následne predstavila zariadenie Lenovo Yoga Book, čo je prvý kreatívny tablet na trhu. Lenovo verí, že týmto zariadením dokáže priniesť niečo nové, nakoľko konkurencia nič podobné neponúka. Uvedomujú si to aj odborníci, ktorí mu aj kvôli určitej inovatívnosti udelili na výstave IFA celkovo 28 ocenení, z toho 12 Best Of.

Lenovo je na Slovensku lídrom v segmente tabletov

Yoga Book možno definovať ako prvý kreatívny tablet na trhu. Zároveň je to v celej histórii IT technológii prvé zariadenie, ktoré sa bude predávať s poznámkovým blokom. Má 50 papierov a využijete ho aj pri písaní rukou na tablete. Poznámkový blok si totiž môžete položiť na dotykovú plochu zariadenia a to, čo budete písať, sa automaticky zaznamená aj v digitálnej podobe.

Samozrejme môžete písať aj priamo na dotykovú plochu a keďže zariadenie nedetekuje položenú dlaň, môžete písať naozaj pohodlne. Vtedy využijete priložené pero, ktoré rozozná 2048 úrovni tlaku a je dôležitou súčasťou používateľského zážitku. V balení takisto nájdete 3 náhradné tuhy.

Dôležitou súčasťou používateľského zážitku je priložené pero

Zariadenie bude k dispozícii bude vo verzii so systémom Windows 10 aj Android. V oboch prípadoch je základom procesor Intel Atom x5, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Spomenutý 10-palcový displej ponúka Full HD rozlíšenie. Výhodou je vynikajúca mobilita vďaka hmotnosti 690 gramov a hrúbke 4,3 mm v najtenšom bode.

Batéria má kapacitu 8500 mAh, udávaná výdrž je 13 hodín, resp. 15 hodín v prípade Androidu. Poteší možnosť pripojenia k HDMI displeju, v takzvanom „grafickom režime“ využijete tablet ako vstupné zariadenie – či už na kreslenie na dotykovej ploche alebo na písanie na dotykovej klávesnici.

Tablet jednoducho pripojíte k monitoru alebo inému HDMI displeju a využijete ho na písanie či kreslenie

Lenovo Yoga Book je už v predaji. Cena začína na úrovni 539 eur pre Android (za Wi-Fi verziu, 589 eur za LTE) a 579 eur v prípade Windows 10 verzie (Wi-Fi model, LTE stojí 629 eur).

Najlacnejšia verzia kreatívneho tabletu Yoga Book stojí 539 eur

Lenovo Yoga 910 je opäť o niečo dokonalejší konvertibilný notebook

Lenovo Yoga 910 je vylepšenie modelu Yoga 900. Konvertibilný notebook sa opäť pýši pántom, ktorý pozostáva z 813 častí a je špecifický svojim doslova hodinárskym spracovaním. Notebook ponúka 13,9-palcový displej. Ten je takmer bezrámikový, rám má šírku iba 5 mm. K dispozícii bude konfigurácia s Full HD aj UHD displejom.

Yogu 910 poháňajú procesory Intel Core až do i7 7. generácie (Kaby Lake). Konfigurácie ponúknu až 16 GB RAM a až 1 TB SSD disk. V závislosti od rozlíšenia sa výdrž batérie pohybuje od 10,5 hodiny (UHD) do 15,5 hodiny (FHD). Zariadenie má hrúbku 14,3 mm a hmotnosť 1,38 kg.

Yoga 910 prináša vylepšenia aj nad rámec výkonnejšieho hardvéru

Čo sa vylepšení týka, okrem štandardného zlepšovania komponentov sa výrobca chváli lepším ventilátorom, kvalitnejším trackpadom a zabudovaným snímačom odtlačkov prstov, ktorý pripomína tie čítačky, ktoré nájdete na smartfónoch. Nemusíte pohybovať prstom, stačí ho iba priložiť. Yoga 910 takisto umožňuje nabíjať iné zariadenia pomocou always-on USB portu aj keď je notebook vypnutý a nepoužívate ho.

Novinka sa dostane na náš trh ešte tento rok. Od decembra budú v predaji konfigurácie s procesorom Intel Core i7, ktoré začínajú na úrovni 1479 eur. Yoga 910 s procesorom Intel Core i5 sa začne predávať začiatkom budúceho roka. V tomto prípade bude cena začínať na 1299 eur.

Novinkou je snímač odtlačkov prstov ako zo smartfónu. Cena začína na úrovni 1299 eur. 1479 eur stojí výkonnejšia konfigurácia

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

IFA 2016: Lenovo Yoga Book – notebook s dotykovou klávesnicou (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit