Lenovo pracuje na nástupcovi unikátneho konvertibilného zariadenia.

Podľa dostupných informácií to vyzerá tak, že spoločnosť Lenovo pracuje na nástupcovi prenosného zariadenia, ktoré namiesto klasickej klávesnice využíva povrch citlivý na dotyk. Samozrejme je reč o Yoga Book s „klávesnicou“ Halo.

Prvá generácia týchto konvertibilných prenosných zariadení bola započatá v roku 2016. Aktuálne sa podľa regulačných dokumentov zo stránky Bluetooth SIG objavujú informácie, že čínska spoločnosť naozaj začína pracovať na pokračovaní Yoga Book.

Pripravovať by sa mali hneď dva modely: Lenovo Pen Pro a Yoga Book 2.

Podľa názvov by sa dalo ľahko vydedukovať, že v prípade týchto modelov pôjde o nástupcu prvej verzie z roku 2016 a v prípade druhej verzie o model, ktorý bude využívať dotykové pero.

Lenovo Yoga Book má namiesto klávesnice veľký touchpad. Takto sa dá na zariadení písať aj kresliť

Keď sa predstavil pôvodný model, tak priniesol medzi prenosné zariadenia so systémom Android a Windows 10 svieži vzduch v podobne ultra-tenkej konštrukcie s 10,1” displejom a zaujímavej dotykovej plochy – klávesnice. Tá sa dala podľa potreby používať na písanie, alebo ako veľká plocha na kreslenie či písanie rukou.

Lenovo sľubovalo aj verziu s ChromeOS, ktorá nikdy neuzrela svetlo sveta.

Teraz, pri pripravovanom nástupcovi pôvodnej generácie, sa očakáva rovnaký ultra-tenký základný dizajn s 360° otočným závesom. Samozrejme sa očakáva vylepšenie celkových parametrov. Otázne je opätovné použitie dotykovej klávesnice, ktorá by mala mať zdokonalený mechanizmus spätnej väzby, pre čo najprirodzenejšie používanie.

Zdroj: The Verge 

Prečítajte si aj:

Testovali sme špeciálny tablet Lenovo Yoga Book – Android

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.