Dnes žijeme v dobe video konferencií a sú chvíle, kedy by sme mali vyzerať na obraze dobre. Teda bez typických tieňov. Dobre osvetlená tvár pôsobí na obraze lepšie.

Hama SpotLight FoldUp 102 pri natáčaní videa

Hama SpotLight FoldUp 102 pri natáčaní videa

V redakcii sme otestovali svetlo Hama SpotLight FoldUp 102, ktoré je určené na spoluprácu so smartfónom a je to šikovná pomôcka pre influenserov, youtuberov a vloggerov. Ideálne je vtedy, ak robíte video o kozmetike tváre, oplatí sa ale aj pri videách určených na varenie, módu, urob si sám, prezentáciu produktu a pod. Jeho základom je kruhové LED svetlo s priemerom 10,2 palca. To sa napája cez USB kábel, sieťový adaptér ale nie je účasťou dodávky. Použiť ale môžete v teréne aj powerbanku.

Na prepojovacom kábli sa nachádza ovládací prvok, ktorým svetlo zapínate, môžete meniť jeho intenzitu a tiež teplotu (3000/4500/6000 K, modrá, biela, oranžová). Pomocou tohto svetla dosiahnete rovnomerné osvetlenie tváre a to sa dá využiť aj pri portrétových fotografiách. Vytvoríte ním aj efekt žiarivých očí. Trochu si musíte dať pozor na to, ak nosíte okuliare a na odrazy v nich. Svetlo sa ale dá jednoducho naklopiť dopredu alebo dozadu. Intenzitu svetla je možné nastavovať až v 10 úrovniach. Rovnako si môžete aj nastaviť výšku svetla, je to vlastne statív do výšky 138 cm.

Hama SpotLight FoldUp 102 tiež obsahuje držiak na telefón s husím krkom, zmestí sa sem aj naozaj veľký telefón a gumená výplň zabraňuje tomu, aby ste telefón poškodili. My sme úspešne používali Galaxy Note 20 ULTRA. Navyše je možné toto svetlo ľahko zbaliť a zobrať so sebou aj na cesty. Je to kombinácia plastu a hliníku. Svetlo pozostáva zo 128 LED diód.

Súčasťou dodávky je aj diaľková spúšť s pripojením Bluetooth. Jej napájanie zabezpečuje batéria CR2032 a dá sa dať aj na zápästie. Spúšť dáva povel na fotografovanie alebo na spustenie a zastavenie natáčania videa. Celková hmotnosť svetla je 1170 gramov, vyhotovenie je v čiernej farbe.

Cena: 54,90 eur

Zapožičal: Hama

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.