Aj keď sa zdalo, že LG definitívne končí so softvérom od Microsoftu, v USA prichádza s novým modelom – LG Lancet. Dostupný bude u operátora Verizon a pôjde o model, ktorý bude výrazne orientovaný na cenu. 

LG uviedlo svoj telefón pre Windows Phone 7 už pri jeho uvedení na trh, neskôr však úplne vynechalo verziu Windows Phone 8. Teraz uvádza LG Lancet s Windows Phone 8.1, ale toto určite ne je telefón, ktorý by odpovedal výbavou vlajkovej lodi LG G4.

Lancet obsahuje 4,5 palcový displej s rozlíšením 854 × 480 bodov, ďalej 8 GB pamäti (4 GB pre používateľa) a 1,2 GHz štvorjadrový procesor. Ďalej je tu 8 MPx zadná kamera a predná VGA kamera. Verizon už podporuje prenos hlasu cez HD Voice a LG Lancet je prvý Windows Phone na jeho sieti s podporou tejto funkcie.

Celkovo je to skôr predstaviteľa z oblasti telefónov pre ľudí, ktorí od svojho telefónu nechcú veľa a sú orientovaní na cenu. Microsoft sa aktuálne sústreďuje už na Lumia telefóny s Windows 10 Mobile a nezdá sa, že by to boli produkty, ktoré by pochádzali od LG, HTC alebo iných, predtým tradičných partnerov.

Zdroj: Verizon Wireless

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.