Nebude sa dať zložiť a príde iba s jedným displejom.

Očakáva sa, že spoločnosť LG predstaví model G8 už budúci mesiac na MWC v Barcelone. Najnovšie sa k nám dostávajú vykreslenia, ktoré zobrazujú očakávaný dizajn pripravovanej vlajkovej lode z modelového radu G. Kolekcia obrázkov je podporená aj krátkym videom v článku nižšie.

Tak ako sa predpokladalo, novinka zo série G nebude nijako vyčnievať zo zaužívanej dizajnovej koncepcie, takže ak LG skutočne pracuje na skladateľnom zariadení, tak dostane úplne nové označenie. Včera sme dokonca priniesli informácie, ktoré naznačujú, že na MWC by sa malo predstaviť aj “lacnéskladateľné zariadenie, bez použitia flexibilného displeja.

Iné zdroje uvádzajú aj práce na zariadení, ku ktorému je možné pripojiť externý displej, cez špeciálne konektory. Dostane sa táto funkcia aj do LG G8?

Čo je však z renderov LG G8 úplne zrejmé, tak novinka by nemala byť vybavená žiadnou dierkou v displeji a mal by zostať zachovaný “klasický výrez” v displeji s pomerne výraznou bradou v spodnej časti. Zo staršej dizajnovej školy bude aj klasická sendvičová konštrukcia, vrátane čítačky odtlačkov prstov na chrbte zariadenia. V čase, keď sa viacerí výrobcovia snažia implementovať čítačky do displeja, je tento krok pomerne konzervatívny.

Vykreslenia sú pomerne zarážajúce aj pri pohľade na zadnú stranu smartfónu, nakoľko sú vidieť iba dva fotoaparáty. Už model V40 priniesol tri, takže je pravdepodobné, že LG chce viac odlíšiť modelové línie G a V. V minulosti nebolo nič neobvyklé, že práve modelové línia G “dedila” technológie práve zo série V.

CAD rendery modelu LG G8

Očakáva sa, že rozmery G8 budú 152 × 72 × 8,4 mm, čo sa v dnešnej dobe dá považovať za kompaktnejšie rozmery. Displej s 6,1-palcovou uhlopriečkou dostane pomer strán 19,5: 9. Vo výreze sa nachádzajú dva selfie fotoaparáty. Na spodnej hrane zariadenia je samozrejme umiestnený USB-C port, vrátane mriežky reproduktorov a 3,5 mm konektoru pre slúchadlá.

Na pravej strane zariadenia je umiestnené tlačidlo napájania a slot pre SIM kartu, zatiaľ čo tlačidlá na ovládanie hlasitosti sú umiestnené na ľavej strane, pod ktorými sa nachádza tlačidlo na vyvolanie Google Asistenta.

Tento rok budeme čoraz viacej skloňovať siete 5. generácie, takže je vysoký predpoklad, že aj jeden z modelov bude podporovať túto technológiu. O dostatok výkonu sa bude starať Snapdragon 855 a skoršie úniky naznačovali aj možnosť využívania technológie prenosu zvuku cez displej, prípadne ďalších pokrokových technológií.

Tento fakt naznačujú aj tieto rendery, nakoľko na nich nie je vidieť žiadne slúchadlo pre hovory. Dokonca aj mriežky v spodnej hrane môžu plniť skôr estetickú funkciu, pričom skôr predpokladáme, že sa na novinke vôbec neobjavia. Viac sa dozvieme koncom februára na MWC 2019 v Barcelone.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

LG čoskoro predstaví vlastný skladateľný smartfón bez flexibilného displeja. Cenou prekvapí

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.