Už žiadne mriežky, iba čistý dizajn.

Viac sa pravdepodobne dozvieme už o pár dní na výstave CES 2019, na ktorej bude mať zastúpenie aj naša redakcia. Spoločnosť LG už počas výstavy CES 2018 predstavila technológiu Sound on Display, ktorá umožňuje televízorom Crystal Sound OLED, produkovať zvuk prostredníctvom vibrácií panelov displeja. Práve táto technológia by sa mohla čoskoro dostať aj do smartfónov.

Informácie pochádzajú zo spoľahlivého zdroja OnLeaks, ktorý upresňuje, že nová technológia šírenia zvuku sa objaví už pri pripravovanom vlajkovom telefóne LG G8.

Zatiaľ nie je vôbec jasné, ako bude táto technológia v prípade smartfónov fungovať. Je možné, že bude implementovaná rovnako, ako aj v prípade televízorov. Telefón tak bude mať hlavný reproduktor buď v displeji, alebo hneď pod ním.

Toto riešenie prinesie (nielen) pre LG G8 čistejší dizajn, bez reproduktorových mriežok a možno aj poskytne priestor pre nové technológie. Už pri modeli G7 ThinQ sa spoločnosť zamerala na zvýšenie kvality zvuku, vďaka zvukovej komore Boombox a je preto logické, že bude vo vylepšovaní aj naďalej pokračovať.

Niektoré zdroje uvádzajú, že aj spoločnosť Samsung plánuje počas CES 2019, predstaviť podobnú technológiu šírenia zvuku – Sound on Display, aj pre svoje telefóny. Zatiaľ nie je isté, či sa táto technológia objaví už pri modeli Galaxy S10.

LG G8 by sa mal predstaviť v marci 2019 aj s novou technológiou 3D fotoaparátov, ktorá je postavená na skúsenostiach s rozšírenou realitou a podstatnými vylepšeniami snímačov. Miernym sklamaním, môže byť chýbajúca podpora pre 5G sieť.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

CES 2019: Čo prinesie najväčšia výstava spotrebnej elektroniky na svete?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.