Nebolo to pritom tak dávno, čo kórejská spoločnosť odhalila svoje plány do budúcnosti.

LG na CES 2021 ukázalo prvý koncept vlastného revolučného smartfónu LG Rollable. V tom čase výrobca informoval, že telefón sa začne predávať neskôr v tomto roku. Veľa vecí sa však od tohto oznámenia zmenilo. Objavilo sa aj niekoľko správ, že spoločnosť bude kvôli finančným problémom predávať svoju smartfónovú divíziu. 

Predaj spoločnosti VinGroup neprebehol, pretože požadovaná cena bola príliš vysoká. Portál GizChina s odvolaním na agentúru Bloomberg informuje, že výrobca namiesto skôr oznámeného predaja, môže pôsobenie v oblasti smartfónov celkom ukončiť. 

Ukázalo sa, že rokovania medzi spoločnosťami LG a Volkswagen a spoločnosťou Vingroup JSC vo Vietname o možnom predaji divízie zlyhali. LG taktiež pozastavuje všetky plány na uvedenie nových smartfónov, ktoré sa mali konať prvej polovici roka 2021. Keďže snahy LG o predaj divízie zlyhali, spoločnosť je prinútená svoj “smartfónový biznis” ukončiť (dočasne pozastaviť?).

Generálny riaditeľ LG Electronics Kwon Bong-seok uviedol, že spoločnosť zvážila všetky možnosti stratového podnikania. Povedal: „Pretože konkurencia na globálnom trhu s mobilnými zariadeniami je čoraz silnejšia, je načase, aby spoločnosť LG urobila racionálne rozhodnutie a najlepšiu voľbu. Spoločnosť zvažuje všetky možné opatrenia vrátane predaja, stiahnutia a zmenšenia objemu podnikania v oblasti inteligentných telefónov.

Podnikanie LG v oblasti inteligentných telefónov utrpelo straty od roka 2015 už 23 po sebe nasledujúcich štvrťrokov. Na niekdajšieho tretieho najväčšieho výrobcu smartfónov (za Nokiou a Samsungom) budeme s najväčšou pravdepodobnosťou už iba spomínať.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Apple má najlojálnejších zákazníkov, konkurencia je na tom horšie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.