LG ho ukázalo na veľtrhu CES 2021.

LG na výstave CES 2021 prezentovalo svoje technologické inovácie. Medzi novinkami sa v krátkosti mihol aj rolovateľný smartfón LG Rollable. Ten bol prezentovaný ako koncept, avšak výrobca neskôr potvrdil, že telefón príde na trh ešte tento rok.

Na kórejskom blogu naver.com sa objavili informácie, ktoré naznačujú, kedy by sa tak malo stať a koľko peňazí si bude LG za tento atypický smartfón pýtať. Spomína sa september 2021, cena v USA by sa mala pohybovať na úrovni 2560 dolárov. Je to pomerne dosť, avšak podobne drahé boli aj prvé skladateľné smartfóny.

Rolovateľné telefóny predstavujú ďalšiu odnož mobilných telefónov, s ktorou výrobcovia experimentujú. Takéto telefóny umožňujú zmenu veľkosti displeja – na rozdiel od skladateľných telefónov však zmena nevyžaduje manuálny zásah zo strany používateľa, pretože telefón sa dokáže vyrolovať aj automaticky.

Koncepty svojich rolovateľných telefónov ukázali TCL a Oppo a takýto telefón vraj vyvíja aj Samsung. LG má potenciálnu výhodu v porovnaní s konkurenciou, pretože pred dvoma rokmi ukázalo prvý rolovateľný OLED televízor a ten je už dostupný na trhu. A ako asi očakávate, je pekelne drahý. Každopádne, LG mohlo využiť znalosti z vývoja rolovateľného televízora pri tvorbe svojho smartfónu.

Technické detaily o LG Rollable zatiaľ nie sú známe, takže na informácie o veľkosti displeja či použitom procesore si budeme musieť ešte počkať.

LG Rollable v krátkom videu:

Zdroj: naver

Prečítajte si aj:

LG ukázalo rolovateľný smartfón: Na trh príde tento rok

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit