Spoločnosť Samsung nie je jediným výrobcom, ktorý má vo svojom portfóliu zariadenia so stylusmi.

LG takisto dlhodobo vyrába smartfóny, ktoré stylus majú. Tieto zariadenia patria výbavou do strednej kategórie a takisto stylus neponúka výhody modelového radu Galaxy Note. Aktuálne spoločnosť LG predstavila troch nových zástupcov, ktorí budú patriť pod označenie LG Q Stylus.

Sú to modely: Q Stylus, Q Stylus+ a Q Stylus α.

Tak ako v prípade modelového radu LG Q7 sme sa tak dočkali troch verzií, ktoré spadajú pod jedno označenie – Q Stylus. Všetky tieto zariadenia sú vybavené 6,2” FullHD+ displejom, 3300 mAh batériou, zvýšenou odolnosťou IP68 a vojenským štandardom MIL-STD 810G. Celý systém beží na Android 8.1 Oreo.

Z trojice je Q Stylus+ najlepšie vybaveným modelom, ktorý má konfiguráciu pamätí 4 GB RAM a 64 GB ROM. Tento model prináša jeden 16 Mpx hlavný fotoaparát. Modelový rad Q Stylus nezaprie svoju výraznú podobnosť s minuloročným LG G6.

Stredný model predstavuje Q Stylus a základným modelom je Q Stylus α.

Stylus, ako sme spomínali vyššie, nedosahuje výhody ako tomu je v prípade série Galaxy Note. Tento stylus umožňuje vytvárať ručne písané poznámky, prispôsobenie obrázkov a vytváranie videí v GIF. QLens, LG verzia Google Lens, je taktiež v nových Q Stylus obsiahnutá. Priestorový zvuk DTS: X 3D vylepšuje výstup do slúchadiel a prináša nové možnosti prehrávania vašej obľúbenej hudby.

Čítačka odtlačkov prstov (Smart Rear Key) si našla svoje miesto na zadnej strane zariadenia. Zároveň poslúži ako spúšť predného fotoaparátu.

Smartfóny Q Stylus budú dostupné od tohto mesiaca v Severnej Amerike a Ázii. Ostatné trhy by mali nasledovať v 3Q. V závislosti od trhu uvedenia bude Q Stylus dostupný v troch vyššie uvedených variantoch. Ceny zatiaľ neboli oznámené.

Rozmery160.15 x 77.75 x 8.4mm, 172g
Displej6.2″ 2160 × 1080  (18:9), 389ppi
Processor1.8 GHz octa-core / 1.5 GHz octa-core
RAM4 GB (Q+) / 3 GB (Q, Qα)
IPamäť64GB + microSD (Q+) / 32GB + microSD (Q, Qα)
Hlavný fotoaparát16 Mpx (Q, Q+) / 13 Mpx (Qα)
Predný fotoaparát8 Mpx a 5 Mpx (Q, Q+) / 5 Mpx (Qα)
Batéria3,300mAh
OdolnosťIP68, MIL-STD 810G
OSAndroid 8.1 Oreo
OstatnéBluetooth 4.2, NFC, USB-C, Snímač odtlačkov prstov
Farebné prevedeniaAurora Black (Q, Q+) / Moroccan Blue (Q, Q+, Qα) / Lavender Violet (Q+)

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Stredná trieda smartfónov LG prichádza s lepšími fotoaparátmi a umelou inteligenciou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.