Výrobca v minulosti predstavil aj rolovateľný televízor.

LG ukázalo svoj rolovateľný telefón. Nazýva sa LG Rollable a spoločnosť ho v krátkosti predstavila na veľtrhu CES. Technologické detaily telefónu nie sú známe, vieme iba to, ako funguje.

Základom rolovateľného telefónu je OLED displej, ktorý sa dokáže automaticky zväčšiť na plochu malého tabletu. Na rozdiel od skladateľných telefónov tak nie je potrebné meniť veľkosť obrazovky manuálne – telefón zväčší svoj displej samostatne, na základe toho, čo s ním práve robíte.

LG Rollable sa momentálne nachádza v štádiu konceptu, je súčasťou programu LG Explorer Project. LG však potvrdilo, že atypický telefón sa dostane na trh tento rok.

Nevieme však, aké budú finálne parametre zariadenia – akú veľkosť displeja ponúkne, aký procesor bude využívať atď. V rámci programu Explorer Project vznikol aj LG Wing, smartfón s dvoma OLED displejmi, ktorý sa dostal nedávno do predaja.

LG nie je jediný výrobca, ktorý experimentuje s rolovateľným smartfónom. Svoj koncept dávnejšie ukázalo TCL aj Oppo. Faktom však je, že LG je aktuálne jediný výrobca, ktorý má komerčne dostupný rolovateľný televízor.

Pozrite si v krátkom videu, ako funguje LG Rollable:

Zdroj: LG

Prečítajte si aj:

Budúcnosť je tu: LG vyrobilo rolovateľný OLED televízor. Predávať ho začne už na jar. Pozrite si ho na videu (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit