Nová vlajková loď od LG sa nesie v duchu evolúcie.

LG v tichosti predstavilo svoj nový prémiový telefón. Model LG V60 ThinQ 5G mal byť pôvodne oznámený na veľtrhu MWC, nakoniec sa jeho uvedenie odohralo potichu. Na novinku upozornil portál GSMArena.

LG V60 ThinQ 5G dostal do výbavy procesor Snapdragon 865 s modemom X55, ktorý podporuje 5G siete a tiež aj technológiu mmWave. Tá umožňuje pripojenie v rámci 5G sietí aj pomocou takzvaných milimetrových vĺn s vysokými frekvenciami a ultravysokými prenosovými rýchlosťami na krátku vzdialenosť.

Novinka od LG tiež ponúka 6,8-palcový Full HD+ OLED displej s pomerom strán 20,5:9. Displej obsahuje malý výrez v strede, v ktorom sa nachádza 10 Mpx predný fotoaparát. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov priamo v displeji a ochranné sklo Gorilla Glass 5.

LG V60 ThinQ 5G

LG V60 ThinQ 5G s príslušenstvom Dual Screen. Zdroj: LG

Dva zadné fotoaparáty a ToF senzor

V60 ThinQ 5G zaujme zadným fotoaparátom, ktorý pozostáva zo 64 Mpx hlavného fotoaparátu s optickou stabilizáciou a 13 Mpx ultraširokouhlého senzora. Vo výbave je tiež ToF senzor, avšak dedikovaný teleobjektív pre optický zoom chýba. Na druhej strane, telefón od LG podporuje záznam videa v rozlíšení až 8K a to dokonca s podporou HDR10+ v manuálnom režime.

Vlajková loď od LG tiež ponúka 8 GB RAM, 128 GB úložisko, slot na microSD kartu, 5000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním Quick Charge 4+ a zvýšenú odolnosť – voči vode a prachu na úrovni IP68 a zároveň aj vojenskú odolnosť MIL-STD 810G.

LG V60 ThinQ 5G využíva operačný systém Android 10 s nadstavbou LG UX 9.0. Takisto ponúka dedikované tlačidlo pre virtuálneho asistenta a 32-bitový Quad DAC prevodník a stereo reproduktory, čo sú tradičné vlastnosti telefónov radu LG V.

LG vylepšilo aj voliteľné príslušenstvo Dual Screen, ktoré umožňuje pripojiť k telefónu druhý OLED displej s uhlopriečkou 6,8 palca. Nová verzia tohto príslušenstva obsahuje 360° pánt, takže zariadenie môžete využiť v rozličných polohách. Pripojenie druhého displeja je možné cez USB-C, na jeho napájanie sa využíva batéria z telefónu.

LG V60 ThinQ 5G príde na trh počas jari, cenu nepoznáme.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

LG V50 ThinQ a LG G8 ThinQ: Multimediálne unikáty súčasnosti

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit