Integruje platformu Amazon Alexa.

Logi ZeroTouch bol pôvodne predstavený minulý rok v máji. Ide o zariadenie spoločnosti Logitech, ktorá od minulého roka používa značku Logi. ZeroTouch je držiak do auta pre smartfóny, avšak od konkurencie sa odlišuje tým, že má v sebe zabudované hlasové ovládanie.

Pôvodná funkcionalita spočívala v tom, že môžete pomocou držiaka posielať SMS správy, nastavovať navigáciu a počúvať hudbu bez nutnosti dotykového ovládania. Všetky úkony uskutočníte hlasovými povelmi. Výrobca však najnovšie do zariadenia zakomponoval podporu platformy Amazon Alexa. Vďaka tomu je možné priamo z auta ovládať inteligentnú domácnosť alebo nakupovať cez internet. Alexa takisto zodpovie vaše zvedavé otázky.

Logi ZeroTouch je držiak pre smartfóny so zabudovaným hlasovým ovládaním

Amazon Alexa zažíva tento rok skutočný boom. Najlepšie to bolo vidieť na veľtrhu CES v Las Vegas, kde bolo predstavených množstvo zariadení s touto platformou. Okrem iného aj smartfón Huawei Mate 9, ktorý vo verzii pre americký trh v sebe integruje Alexu. Platforma je takisto integrovaná priamo do automobilov.

Z pohľadu našinca je zatiaľ Alexa pesničkou budúcnosti. Platforma je aktuálne dostupná iba pre anglicky hovoriacich používateľov a tak novú funkciu držiaka Logi ZeroTouch dostanú iba obyvatelia UK a USA, ktorí používajú Android smartfón. S iPhonmi nie je toto príslušenstvo kompatibilné kvôli obmedzeniam systému iOS. Platforme Amazon Alexa sa podrobnejšie venujeme vo februárovom vydaní magazínu TOUCHIT (1-2/2017), ktoré je aktuálne v tlači.

Video, ktoré prezentuje pôvodnú funkcionalitu držiaka ZeroTouch

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Naživo z CES: V USA predstavili Huawei Mate 9 s podporou Amazon Alexa

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit