Amazon dnes v Seredi predstavil logistické centrum. Nachádza sa v priemyselnom parku pri meste.

Služba Amazon je každému veľmi dobre známa, vrátane používateľov na Slovensku. Tí doteraz pravdepodobne objedávali z nemeckého alebo britského zastúpenia.

Logistická firma chce doručovať tovar dronmi s časom do 13-tich minút. Ako príklad sa použilo doručenie knihy. Je prirodzené, že nie každý tovar bude vhodný na doručenie dronmi. V nadväznosti na to, však môžete mať knihu takmer okamžite u seba. Využiť totiž služby Kindle a kúpiť si elektronickú knihu.

Amazon si vždy kládol za cieľ by svetovou jednotkou najviac orientovanou na zákazníka. Hovoria o „posadnutí zákazníkmi“. Nové centrum by malo mať rozlohu 60 000 m2.

Slovensko si vybrali na základe polohy a tiež vďaka firme vyhovujúcej infraštruktúre. Takisto sa spoľahli na regionálne poznatky a počítajú s prevádzkou v režime 24/7. Pracovných miest by malo pribudnúť okolo tisícky. Viceprezident Amazonu pre Európu, Roy Perticucci, hovoril o tom, že tomuto trhu verí z pohľadu kvality zamestnancov a ich ochote pracovať v tejto svetovej spoločnosti. Jednoznačne verí, že je tu trh na to, aby boli investície spoločnosti náležité pre slovenské pôsobenie.

Zaujímavosťou je ulica, ktorá sa bude volať Amazonská. Je to príznačný spôsob označovania. Podobne sú na tom ulice iných firiem, napríklad One Microsoft Way a v Sillicon Walley je takéto označovanie ulíc bežné.

O otvorením sa počíta na jeseň tohto roku.

Fotografie z výstavby centra:

 

Zdroj: Amazon

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.