Spoločnosť Logitech oznámila uvedenie ultraľahkej mechanickej hernej klávesnice s úplným názvom Logitech G410 Atlas Spectrum TKL Mechanical Gaming Keyboard, ktorá využíva spínače s mechanikou Romer-G™ vyvinuté exkluzívne spoločnosťou Logitech. Klávesnica Logitech G410 Atlas Spectrum TKL ponúka o 25 percent rýchlejšiu aktiváciu kláves než štandardné mechanické klávesnice a navyše má vylepšenú odolnosť, inteligentné RGB podsvietenie a dizajn označovaný ako „tenkeyless“, čiže bez numerického bloku a prípadne niektorých ďalších kláves. Umožňuje ďalej integráciu s aplikáciou Arx Control vyvinutou v rámci Logitech G, ktorá na vašom mobilnom zariadení zobrazuje širokú škálu dôležitých informácií pri hraní rôznych hier.

Logitech G410 - 007_nowat„Úzko sme spolupracovali s hráčmi všetkých vekových kategórií a našimi eSports tímami, aby sme mohli vytvoriť túto ultraľahkú klávesnicu, ktorá je odolná a pohodlná,“ povedal Ujesh Desai, viceprezident a generálny riaditeľ divízie herných zariadení spoločnosti Logitech. „Klávesnica G410 Atlas Spectrum je mechanická klávesnica, akú naši fanúšikovia žiadali – je dostatočne malá, aby k myši bolo bližšie, a dostatočne ľahká, aby ste ju mohli hodiť do batohu a vziať so sebou z domu, kdekoľvek sa budete chcieť hrať.“

Exkluzívne mechanické spínače Romer-G

Logitech G410 - 010_nowatKlávesnica Logitech G410 Atlas Spectrum sa vyznačuje exkluzívnymi mechanickými spínačmi Romer G, ktoré zachytia pohyb vášho prsta o 25 rýchlejšie než konkurenčné mechanické spínače. Aktivačná dráha pri stlačení klávesy je len 1,5 mm, a preto spínače Romer-G prijímajú príkazy rýchlejšie, takže máte výhodu v súbojoch, v ktorých záleží na každej milisekunde. Vďaka vylepšenej odolnosti každá klávesa vydrží 70 miliónov úderov, čiže až o 40 percent dlhšie ako iné klávesnice na trhu. Môžete hrať s istotou, že vaša klávesnica prežije všetky bitky.
Ultraľahká konštrukcia v štýle „tenkeyless“ – bez numerickej časti

Logitech G410 - 012_nowatKlávesnica Logitech G410 Atlas Spectrum ponúka všetky podstatné klávesy pre hranie a možno ju pritom ľahko prenášať napríklad na turnaje, LAN párty alebo ku kamarátom – pri hraní tiež zaberá menej miesta. Vďaka vypusteniu numerického bloku a makro tlačidiel získate viac priestoru pre divoké pohyby myšou. A navyše vďaka kompaktnej konštrukcii budete mať obe ruky bližšie pri sebe pre väčšie pohodlie, čo je obzvlášť dôležité pre hráčov, ktorí pri pohybe používajú nízke rozlíšenie myši (DPI).

Inteligentné podsvietenie s úplnou paletou RGB farieb

Logitech G410 - 001_nowatPodsvietenie kláves v ich strede uľahčuje vyhľadanie správnych tlačidiel keď je málo svetla pri hre. V spojení s obslužnou aplikáciou Logitech Gaming Software môžete podsvietenie nastavovať individuálne pre každý kláves a farby vyberať z palety 16,8 milióna odtieňov. Pomocou tohto softvéru môžete synchronizovať šablóny podsvietenie medzi rôznymi zariadeniami z rodiny Logitech G, farebne zvýrazniť určité tlačidlá, aby ste mali ľahšiu orientáciu u dôležitých príkazových kláves, môžete zmeniť farby tak, aby ladili s vaším počítačom, alebo si môžete vytvárať vlastné profily pre jednotlivé hry. Ďalej možno ovládať jas podsvietenia, aby ste sa pri hre cítili pohodlne. Klávesnica Logitech G410 Atlas Spectrum má vyrovnanú intenzitu podsvietenia, takže jej vzhľad pôsobí čisto a klávesy sú ľahko čitateľné.

Integrácia s aplikáciou Arx Control

Logitech Arx Control je bezplatná mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS® alebo Android™, ktorá umožňuje, aby vaše mobilné zariadenie zobrazovalo informácie z danej hry, podstatné štatistiky a omnoho ešte oveľa viac. Klávesnica Logitech G410 Atlas Spectrum obsahuje tzv. Arx Control dock – praktický stojan pre mobil alebo tablet, ktorý je možné z klávesnice vytiahnuť a umiestniť kdekoľvek na stole, aby ste informácie z aplikácie Arx Control mali pohodlne na očiach.

Očakáva sa, že herná klávesnica Logitech G410 Atlas Spectrum bude v Európe k dispozícii začiatkom októbra 2015 za odporúčanú maloobchodnú cenu 149 €.

Značky: