Značka Logitech ma centrálu v Amerike, avšak je to švajčiarska firma.

Firma predstavila kompletný prémiový videokonferenčný systém Logitech Rally s modulárnym príslušenstvom. Kamera Rally ponúka Ultra-HD (4K) rozlíšenie, modulárne audio komponenty, rozsiahle možnosti riadenia PTZ (otočenie, nakláňanie a zoom).

 

Ďalej sú to technológie Logitech RightSense, ktoré automaticky nastavujú parametre snímania účastníkov konferencie, optimalizujú farbu a jas ich tvárí a zvyšujú zrozumiteľnosť hlasu počas video hovorov. Celý systém prináša štúdiovú kvalitu obrazu, výnimočnú čistotu zvukov a automatizované snímanie videokonferencií, ktoré možno plne prispôsobiť zasadacím priestorom.

Toto riešenie je preto ideálne pro konferenčnej miestnosti, zasadačky, učebne aj pre veľké konferenčné priestory, kde sa videokonferencie využívajú každý deň.

Výrobky série Rally umožnia každému prezentovať sa počas videokonferencie v čo najlepšej dostupnej kvalite obrazu (závislé aj od internetového spojenia).

Kamera PTZ je ústredným bodom systému s matnou čiernou povrchovou úpravou a bridlicovo šedými kovovými prvkami. Kvalitou spracovania sú kamery aj ostatné komponenty systému Rally vhodné do akéhokoľvek typu priestoru, dizajnom aj veľkosťou.

Kamery Rally sú navyše vybavené integrovanou sadou technológií Logitech RightSense, ktoré umožňujú optimalizovať nastavenie a vyváženie obrazu, a to aj pri nedostatku svetla či pri protisvetle.

Funkcia RightSight dokáže bezchybne rozoznať všetkých účastníkov bez ohľadu na ich vzdialenosť od objektívu.

Funkcia RightLight vie rozlíšiť tvár od pozadia miestnosti a vytvoriť tak prirodzene vyzerajúce odtiene pleti.

Funkcia RightSound dokáže vytvárať čistý zvuk potlačením hluku na pozadí, automatickým vyvážením dynamického hlasu a zameraním sa na aktuálneho rečníka. Výsledkom je kvalitnejší priebeh rokovaní úplne bez nutnosti ručného zásahu a premiestňovania prvkov, napríklad posúvanie mikrofónov.

Logitech Rally má oddelené reproduktory a mikrofóny. Pri umiestnení reproduktorov blízko displeja je zvuk lepšie prepojený s obrazom a hlasy vzdialených účastníkov prichádzajú z prednej časti miestnosti, ako to ľudia intuitívne očakávajú. Samostatné mikrofóny zas zaisťujú vynikajúci zvuk a účinnejšie potlačenie hluku a ozveny.

Vďaka obrazovému rozbočovaču a stolovému rozbočovaču sú všetky káble, prvky Rally, aj počítač potrebný pre rokovania elegantne skryté. Oba rozbočovače sú pripojené pomocou jediného kábla CAT6, ale samy ponúka celý rad konektorov. Vstup HDMI na stolnom rozbočovači odstraňuje nutnosť používať drahé redukcie káblov a umožňuje všetko prepojiť behom niekoľkých minút.

Logitech Rally je kompatibilný takmer so všetkými videokonferenčnými službami, napríklad BlueJeans, Google Hangouts Meet, Microsoft Skype for Business, Microsoft Teams, Zoom atď.

Zdroj: Logitech

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.