Už sme na našej stránke popísali elegantné riešenie Logitech Rally, ktoré bolo primárne realizované na vytvorenie konferenčnej miestnosti, v ktorej sa stretnutie odohráva pomocou platformy Microsoft Teams. Najnovší produkt od spoločnosti Logitech – Swytch ďalej toto riešenie rozširuje a to tak, že je prakticky jedno, akú platformu budete používať. Zvládne všetko.

Logitech Swytch zaistí akúkoľvek videokonferenciu vo vysokej kvalite

Logitech Swytch zaistí akúkoľvek videokonferenciu vo vysokej kvalite

Môže to byť Zoom, Cisco Webex, Google Meet, alebo dokonca niečo vaše vlastné s pokročilým šifrovaním. Podľa vzoru slova BYOD sa dnes totiž začína používať označenie BYOM (Bring Your Own Meeting) a SWYTCH je toto účinným liekom. Aj pri týchto stretnutiach môžete pritom využiť investície do vysoko kvalitnej videokonferenčnej miestnosti a na stretnutí z vašej strany poskytnete vynikajúci obraz aj zvuk. Dodávka Swytch obsahuje jeden zaujímavý kábel s koncovku USB-A a USB-C, ďalej sú tu dve prepojovacie krabičky, napájacie adaptéry a káble. Všetko okrem spomenutého kábla pritom môžete schovať pod stôl a výsledkom je čisté a elegantné riešenie.

Adaptér Logitech Swytch s USB-A a USB-C portom vrátane nabíjania

Adaptér Logitech Swytch s USB-A a USB-C portom vrátane nabíjania

Vo výsledku to funguje tak, že prídete do takto pripravenej miestnosti, pripojíte si spomenutý adaptér do svojho notebooku alebo smartfónu a schôdzku zrealizujete priamo z neho. Pritom ako kameru v notebooku nastavíte kameru z rodiny Logitech Rally a ako mikrofóny a reproduktory zase tie vysoko kvalitné z Logitech Rally. Nevyužívate teda to, čo máte priamo v notebooku, ale to kvalitné, čo ste si už kúpili. Výhodou tiež je, že keď skončíte s konferenciou, notebook jednoducho odpojíte a video konferenčnú miestnosť zanecháte takú, ako bola predtým. Žiadne dáta po vás sa v nej nenájdu, stretnutie sa totiž uskutočňuje na vašom vlastnom zariadení.

Po stránke inštalácie na konferenčnom stole teda nie je vidieť nič, okrem spomenutého prepojovacieho adaptéra. Ten v sebe kombinuje USB aj HDMI a navyše magnetický. Dá sa tak ľahko pripojiť napr. ku kovovej stene. Tento kábel okrem iného poskytuje aj 60 W nabíjanie cez USB-C a ak to váš notebook umožňuje, bude ho takto aj nabíjať. Nemusíte teda vyťahovať svoj externý napájací adaptér. Swytch pracuje s notebookmi s rozhraním USB 3.0 alebo vyšším s typom A alebo C, vrátane notebookov s Windows 10, MacBook alebo Chromebookom. Jednoducho univerzálne a elegantné riešenie.

Logitech Swytch vám v celkovom hodnotení umožní pripojiť sa k stretnutiu priamo z vášho notebooku. Pomocou jediného pripojenia USB môžete prepnúť ovládanie kamery, zvukových zariadení a displeja v konferenčných miestnostiach na svoje zariadenie.

Logitech Swytch sa dá schovať pod dosku stola

Logitech Swytch sa dá schovať pod dosku stola

Stačí len zapojiť USB konektor Swytch do vášho notebooku a rýchlo získate kvalitnú podporu pre takmer každú externú videokonferenčnú službu a to bez ohľadu na to, ako bola video konferenčná miestnosť pôvodne koncipovaná. Vaša protistrana bude potešená tým, že na stretnutí poskytujete 4K obraz a čistý zvuk. Už sa pritom nemusíte spoliehať na hardvérové ​​adaptéry, rozdeľovače alebo rôzne konverzie HDMI. Swycht je možné navyše monitorovať a spravovať pomocou bezplatného softvéru Logitech Sync.

Cena: 999 eur

Zapožičal: AV Integra

Článok vznikol v spolupráci s firmami: 

 

Viac o Logitech Rally

Logitech Rally: Profesionálnu video konferenciu môžete mať vo svojej firme aj vy (1. časť)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.