Ide o prvú kancelársku myš od Logitechu s trackballom po 7 rokoch.

Píše sa rok 2017 a švajčiarska technologická spoločnosť Logitech práve predstavila svoj najnovší model bezdrôtovej myši s trackballom. Áno, počujete dobre, trackball skutočne hlási svoj comeback. Pre tých, ktorí by náhodou nevedeli o čom je reč, tak ide vo voľnom preklade o akúsi „prevrátenú guličkovú myš“, prostredníctvom ktorej ovládate kurzor na vašom PC či laptope. Jej využitie je príznačné najmä pre odvetvia, pri ktorých je potrebné čo najpresnejšie polohovanie kurzoru. Ide napríklad o aplikácie typu CAD, DTP i rozličné použitie tvorby počítačovej grafiky.

Čo model MX Ergo ponúkne? V prvom rade má ísť o komfort. Zabezpečí ho precízny ergonomický tvar s jedinečnou možnosťou nastavenia sklonu až o 20 stupňov. Stlačením ovládacieho tlačidla sa budete vedieť prepnúť medzi rýchlym a precíznym módom, čo by mali oceniť najmä milovníci hier. O bezdrôtové pripojenie sa postará buď technológia Bluetooth, alebo Logitech Unifying. Nechýba ani technológia Easy–Switch, vďaka ktorej sa bude možné rýchlo a jednoducho prepínať medzi viacerými práve spárovanými zariadeniami.

Šikovnou funkcionalitou je určite aj Logitech Flow. Ide o technológiu, pomocou ktorej viete ovládať až tri počítače súčasne a dokonca medzi nimi kopírovať a vkladať obsah, obrázky i dokumenty. Unikátnou má byť tiež sľubovaná výdrž batérie. Výrobca uvádza až 4 mesiace na jedno nabitie, hoci, tak ako aj ostatné myši radu MX od Logitechu, sa batéria nabíja prostredníctvom Micro USB namiesto USB–C. MX Ergo sa má dostať na pulty predajní už koncom tohto mesiaca s cenovkou na úrovni približne 100 eur.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Logitech G predstavuje novú bezdrôtovú mechanickú klávesnicu a bezdrôtovú hernú myš novej generácie

Značky: