Funkcia bude dostupná v blízkej budúcnosti.

Google oznámil, že čoskoro vylepší mobilnú aplikáciu Mapy Google o navigáciu pre cyklistov a zdieľanú jazdu. Novinka bude dostupná pre platformu iOS a Android, pričom nový spôsob navigácie bude k dispozícii v 30 krajinách. Tie neboli bližšie špecifikované.

Nové spôsoby navigácie majú uľahčiť cestovanie z bodu A do bodu B, ktoré pozostáva z použitia viacerých prostriedkov. Mapy Google vám v takomto prípade ponúknu viaceré alternatívy – príkladom môže byť použitie autobusu na dopravenie sa k zástavke metra alebo využitie bicykla pre tento účel.

Mapy Google budú tiež ponúkať použitie služieb pre zdieľanú jazdu ako súčasť vašej cesty. Podpora pre Uber či Bolt funguje na Slovensku v rámci Máp už dnes, avšak iba v takom režime, že zdieľanú jazdu využijete na pokrytie celej vašej cesty. Nová funkcia vám vhodne odporučí kombináciu bicyklovania, verenej dopravy a zdieľanej jazdy.

Mapy Google vás budú navigovať aj na bicykli

Zdroj: google

Prečítajte si aj:

Tipy a triky: Využite Mapy Google naplno

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit