Slovensko má za sebou 1. kolo prezidentských volieb a zaujímavé spracovanie volebnej noci priniesla televízia Markíza.

Viac než štvorhodinový televízny maratón sa v sobotu 23. marca 2024 stal najsledovanejším volebným špeciálom na slovenskom televíznom trhu. Druhý najsledovanejší špeciál Voľby prezidenta 2024 – Volebná noc zaznamenala Jednotka RTVS v čase po 21.40 hod. V rovnakej cieľovej skupine mal trhový podiel 8,4 %.

Špeciálny formát Televíznych novín
Špeciálny formát Televíznych novín

TV Markíza pritom pripravila nielen informačne, ale aj vizuálne bohaté živé vysielanie. Vysielalo sa z dvoch štúdií, priebežné výsledky sa zobrazovali prostredníctvom špeciálnej mapy Slovenska. Tá sa zafarbovala podľa toho, kto v danom okrese vyhrával. Ďalší tím sprostredkovával informácie a reakcie zo sociálnych sietí.

Vysielanie volebnej noci s rozšírenou realitou
Vysielanie volebnej noci s rozšírenou realitou

Po prvý raz bola vo vysielaní použitá technológia rozšírenej reality. Priamo spred Prezidentského paláca v Bratislave sa počas celého vysielania hlásila moderátorka, ktorá prezentovala výsledky volieb prostredníctvom tzv. augmentovanej reality. Išlo o grafy, ktoré boli vkladané do reálneho prostredia.

Zdroj: TV Markíza

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.