Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Odvážny dizajn a výrazné línie sú typické pre modely Toyoty. Novú éru ohlásila v roku 2014 druhá generácia modelu Toyota Aygo. O dva roky neskôr trend potvrdila Toyota C-HR, ktorá zmenila pravidlá v SUV segmente. Preto nie je prekvapením, že značka s obľubou zaraďuje do ponuky  špeciálne verzie s ešte atraktívnejším vzhľadom.

Toyota Aygo JBL Edition

Metalíza Electro Grey a oranžové prvky patria k štandardnej výbave tejto verzie. Nechýbajú ani 15-palcové hliníkové ráfiky so zaujímavým vzorom, LED denné a pozičné svetlá.  Interiér vozidla zdobia oranžové detaily.

K modelu patrí prémiový zvukový systém JBL, ktorý zahŕňa 4 reproduktory, subwoofer a spolu so 7-palcovou dotykovou obrazovkou, rozhraniami Apple CarPly a Android Auto a zadnou kamerou tvorí multimediálny celok.

Aygo JBL Edition má dva systémy aktívnej bezpečnosti – predkolízny s automatickým brzdením (PCS) a systém výstrahy pri zmene jazdného pruhu (LDA), ako aj asistenta rozjazdu do kopca (HAC). Auto poháňa benzínový motor 1.0 s výkonom 72 k.

Yaris Premiere Edition

Yaris štvrtej generácie debutoval na slovenskom trhu pomerne nedávno, na jeseň minulého roku. Pri tejto príležitosti  sa v ponuke objavila aj špeciálna verzia.

Pre Premiere Edition je vyhradená jasná červená metalíza Tokyo Fusion v kombinácii s čiernou farbou Eclipse na streche. Samozrejme, bez príplatku. Kompozíciu dotvárajú 17-palcové zliatinové disky, predné a zadné LED svetlá s hmlovými LED diódami a optickými vláknami vzadu. Do štandardnej výbavy modelu patrí multimediálny systém s dotykovou obrazovkou a Apple CarPlay aj  Android Auto, Toyota Safety Sense v najrozsiahlejšej verzii a klimatizácia. V najvyššej konfigurácii má Premiere Edition  dvojzónovú klimatizáciu, inteligentný kľúč a 17-palcové disky z ľahkej zliatiny. Model môže mať motor 1.5 s výkonom 125 k alebo hybridný pohon s výkonom 116 k, ktorý zrýchli auto na stovku za 9,7 s. Jeho priemerná spotreba paliva sa začína od 3,8 l/100 km.

Corolla GR Sport

Označenie GR sa bude na automobiloch Toyoty objavovať čoraz častejšie. Toyota Gazoo Racing je pretekársky tím spoločnosti, ktorý reprezentuje značku na významných športových podujatiach, ako sú napríklad Rallye Dakar, WRC a WEC s legendárnymi 24-hodinovými závodmi Le Mans 24h. TGR takisto vyvíja pretekárske vozidlá a športové verzie populárnych modelov. Na Slovensku sa najprv objavil Yaris GRMN. V súčasnosti reprezentujú GR dve čistokrvné športové vozidlá  – GR Supra a GR Yaris, ako aj dva populárne modely na úrovni výbavy GR Sport. Jedným z nich je Corolla.

Model GR Sport má špeciálne vyvinuté 17-palcové hliníkové ráfiky, ktoré možno vymeniť za 18-palcové kolesá. Špeciálnu verziu spoznáte aj podľa dvojfarebného exteriéru, športových nárazníkov, trojramenného volantu s perforovanou kožou a výrazného koženého čalúnenia. Pri výbere modelu Corolla GR Sport sa oplatí objednať aj systém variabilného adaptívneho odpruženia, ktorý riadi tlmiče na všetkých štyroch kolesách. Jeho ideálnym pohonom je hybridný systém s výkonom 184 k s motorom 2.0, ktorý hatchback zrýchli na stovku za 7,9 s, zatiaľ čo verzia TS Estate je len o 0,2 sekundy pomalšia. Corolla má spotrebu od 4,7 l/100 km benzínu. Verzia GR Sport môže byť vybavená aj hybridným systémom 1.8 s celkovým výkonom 122 k.

Corolla TREK

Toto auto je pre tých, ktorí si radi doprajú dlhší výlet mimo mesta, prípadne trénujú na cyklistické preteky. Model vyvinutý spolu s Trek Bicycle si ako svoje oficiálne technické vozidlo vybral cyklistický tím  Trek-Segafredo.

Verzia TREK je k dispozícii s karosériou TS Komba s hybridnými pohonmi 1.8 alebo 2.0. Medzi jej prednosti patria svetlá výška zvýšená o 20 mm, bočné lišty v dolnej časti karosérie, predné a zadné ochranné lišty, špeciálne vyvinuté brúsené 17-palcové disky z ľahkej zliatiny, tónované zadné okná, predné a zadné parkovacie senzory, hmlové svetlá a dvojité svetlomety Bi-LED. Interiér je vybavený indukčnou nabíjačkou telefónu, dvojfarebným látkovým čalúnením a dekoráciami imitujúcimi  drevené vložky na palubnej doske. Na prahoch dverí a na veku batožinového priestoru je viditeľné označenie TREK. Automobil možno doplniť strešným nosičom Thule Motion 800 a satelitným navigačným systémom.

Toyota C-HR GR Sport

Okrem Corolly je druhým modelom, ktorý v Európe reprezentuje radu GR Sport. V budúcnosti ich bude určite viac, v Japonsku je automobilov vo verzii GR Sport už sedem.

Hybridný crossover Sport sa od Corolly odlišuje väčšími, až 19-palcovými zliatinovými diskami s označením GR Sport v strede, koženým čalúnením Black Alcantara a tónovanými sklami svetlometov. Spoznáte ho aj podľa dvojfarebnej karosérie s čiernou strechou, zrkadlami a bočnými lištami, značkou GR Sport na veku batožinového priestoru,  športových nárazníkov, špeciálnych dizajnových prvkov a volantu s perforovanou kožou. Keďže ide o verziu s najvyššou výbavou, môže sa okrem najnovších multimediálnych a aktívnych bezpečnostných systémov pochváliť aj inteligentným parkovacím systémom SIPA, programom na monitorovanie premávky za vozidlom (RCTA) s funkciou brzdenia a systémom monitorovania mŕtveho uhla v zrkadlách (BSM). Auto možno doplniť zvukovým systémom Premium Audio JBL s 8 reproduktormi a subwooferom špeciálne vyvinutým pre tento model.

RAV4 Black Edition by JBL

Značka JBL má výrazný vplyv na ponuku modelov japonskej automobilky. Ďalším dôkazom je verzia Black Edition by JBL Toyoty RAV4. Tmavý dizajn s lakom Attitude Black, čiernymi 19-palcovými zliatinovými diskami kolies a čiernou mriežkou chladiča je na masívnom SUV-čku naozaj pôsobivý.  V interiéri s koženými sedadlami a tmavým čalúnením stropu nájdeme multimediálny systém s dotykovou obrazovkou a uhlopriečkou 8 palcov a prémiovým hudobným systémom Premium Audio JBL s 9 reproduktormi.

RAV4 vo verzii Black Edition by JBL poháňa hybridný systém s 2,5 litrovým motorom. Vo verzii  4×2 má auto výkon 218 k, na stovku zrýchľuje za 8,4 s a na zadnej náprave má ďalší elektromotor. Verzia AWD-i umožňuje v prípade pohonu 4×4 zvýšiť výkon vozidla na 222 koní a skrátiť čas dosiahnutia stovky na 8,1 sekundy.  Napriek vysokému výkonu a dynamike spaľuje hybrid  RAV4 AWD-i  od 5,6 l/100 km. Samozrejme, bez nutnosti pripájania batérie k nabíjačke.

Proace Verso VIP Selection

Proace Verso VIP s balíkom Selection je luxusná  edícia  dodávky pre cestujúcich, ktorej vyrobili iba 100 kusov. Vyznačuje sa dvojfarebnou karosériou s čiernou hornou časťou automobilu, kapotou, zrkadlami, kľučkami a čiernymi zliatinovými 17-palcovými diskami.

Cestujúci si môžu užiť 7 pohodlných kožou potiahnutých sedadiel alebo kapitánske posuvné sedadlá v 6-miestnej verzii, multifunkčný stolík, bezkontaktné elektricky otvárateľné bočné dvere na oboch stranách karosérie, samostatnú klimatizáciu pre zadné rady sedadiel a panoramatické sklené strešné okno v balíku Skyview. Predné sedadlá sú vyhrievané, elektricky nastaviteľné a majú masážnu funkciu. Vodič sa môže okrem multimediálneho systému s Apple CarPlay alebo Android Auto a navigácie tešiť aj na displej HUD na čelnom skle.  Proace Verso vo verzii VIP Selection je k dispozícii s motorom s objemom 2,0 litra a výkonom 140 k (so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou) alebo výkonom 177 k (s 8-stupňovou automatickou prevodovkou).

Značky: