Teda minimálne na starom kontinente, lebo v Amerike sa budú predávať o niečo odlišnejšie verzie s iným označením a väčšími karosériami.

Ak ste fanúšikmi tejto japonskej automobilky, tak vám dávame na známosť, že už 8. marca 2022 bude predstavené mohutné SUV s označením CX-60, ktoré bude oficiálne dostupné pre európsky trh. V spojených štátoch amerických sa bude predávať ekvivalentný model s označením CX-70, ktorý bude mať širšiu karosériu.

Mazda CX-60 (model 2023) sa bude predávať s plug-in hybridným pohonným ústrojenstvom –  kombinácia 2,5-litrového benzínového motora s elektromotorom. Tento agregát by mal ponúknuť maximálny výkon viac ako 300 koní. Historicky prvý plug-in hybrid značky Mazda nebude dlho sám, neskôr ho doplní ešte väčší model CX-80.

Mazda CX-60
Mazda CX-60

Oba modely sa začnú v Európe predávať v priebehu nasledujúcich dvoch rokov a skutočne sa máme načo tešiť. V spojených štátoch sa k modelu CX-70 pripojí mohutnejší model s označením CX-90. Obe verzie budú oproti tým európskym podstatne väčšie a prispôsobené tak, aby vyhovovali aj novej rodine naftových a benzínových motorov – pôjde o radové 6-valce s mild-hybridnou technológiou.  

Do Európy sa väčšie motorizácie nedostanú, no v USA i Japonsku by tomu malo byť inak, potvrdila to priamo Mazda. Taktiež sa očakáva, že všetky štyri modely budú postavené na novo vyvinutej platforme s primárnym pohonom zadných kolies.

Zdroj: Motor1.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE