Taiwanská spoločnosť pripravuje zaujímavú novinku.

Spoločnosť MediaTek sa po predstavení čipu Helio P60 ešte začiatkom tohto roka trochu stiahla, pričom najpopulárnejšia modelová línia od MediaTeku sa ešte pred koncom roka dočká vylepšenia. Čipset Helio P60 sa aktuálne nachádza v 15 modeloch a na ceste je P70.

Čipset Helio P70 je veľmi podobný ako P60. Je založený na rovnakom 12nm procese a obsahuje osemjadrový procesor (štyri jadrá A73 + štyri jadrá A53) a GPU Mali-G72. Podrobnosti, akými sú rýchlosti CPU alebo počet jadier GPU nie sú zatiaľ známe, pričom týchto dvoch parametrov sa kľúčové vylepšenie netýka.

Model P60 bol prezentovaný ako čipset zameraný na AI (APU). Helio P70 bude používať jednotku neurálneho spracovania (NPU), ktorá bude ponúkať vyšší výkon. V prvom rade sa bude tento čipset brať ako odpoveď MediaTeku na Snapdragon 710.

S príchodom tejto čerstvej novinky od MediaTeku sa objavili aj informácie o spustení produkcie ASIC obvodov, ktoré budú založené na 7nm procese. MediaTek ich bude dodávať dvom popredným producentom herných konzolí. Môžeme iba tipovať, ktorý z trojice Sony, Nintendo alebo Microsoft to bude.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Xiaomi Mi A2, alebo ako brat brata nepoznal

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.