Taiwanská spoločnosť dobieha konkurenciu. Dokáže ju však aj predbehnúť?

MediaTek počas pravidelného rozhovoru s investormi o príjmoch za prvý polrok 2021 tiež zverejnil svoje plány na zvyšok roka. Jedným z hlavných bodov pre druhú polovicu roka je príprava ďalšej vlajkovej 5G čipovej sady, ktorá bude založená na 4nm procese TSMC, pričom do výroby sa dostane ešte tento rok. Predstavenie prvých telefónov s touto čipovou sadou je následne očakávané už v prvom kvartáli roka 2022.

Informácie zdieľal Bryan Ma, viceprezident výskumnej agentúry IDC. Jeho predpovede sú, že čipset bude k dispozícii pre telefóny nad 4 000 CNY, čo je v prepočte cenová hladina nad 500 eur.

Aktuálnym vlajkovým modelom Mediateku je čipová sada Dimensity 1200, ktorá je vyrábaná spoločnosťou TSMC a jej 6nm výrobným procesom EUV. Výrobcovia smartfónov tento čipset používajú ako cenovo dostupnejšiu alternatívu 5nm sady Snapdragon 888, ktorú pre Qualcomm vyrába Samsung. MediaTek Dimensity 1200 sa predstavil aj v zaujímavej novinke OnePlus Nord 2 5G, ktorej recenziu si môžete prečítať nižšie.

Vieme však, že aj nový čipset od Qualcommu bude založený na 4nm procese, takže by sme mali očakávať, že obe spoločnosti budú súťažiť o titul „prvá 4nm čipová sada na svete“.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

OnePlus Nord 2 5G: V znamení rýchlosti (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.