Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

18. ročník medzinárodnej konferencie DevRelCon sa tento rok uskutoční v Prahe v dňoch 6. až 7. decembra 2022. Oba dni ponúknu účastníkom prednášky zamerané na rozvoj vzťahov s vývojármi, výmenu skúseností a nadväzovanie kontaktov. Praha sa tak pridá k San Franciscu, Londýnu, Tokiu a Berlínu, kde sa konferencia konala v predchádzajúcich rokoch. Akciu organizuje poradenská firma Hoopy, ktorá sa zaoberá vzťahmi s vývojármi, a globálna travel-tech spoločnosť Kiwi.com.

DevRelCon* Prague predstaví popredné osobnosti z lokálnych a globálnych technologických firiem, ako sú Datadog, Twilio a Hype. Prednášajúci sa zamerajú na employer branding, ale aj na veľmi aktuálnu tému – ako najlepšie budovať vzťahy s developermi v podmienkach ekonomickej neistoty.

„Budovanie dlhodobých vzťahov so softvérovými inžiniermi je rýchlo rastúcim odvetvím technologického priemyslu. Kladú naň dôraz spoločnosti ako Google a JPMorgan Chase. Praha ako dôležité technologické centrum je pre nás ideálnym miestom na stretnutie členov tejto komunity,“ hovorí Matthew Revell, zakladateľ  konferencie DevRelCon a spoločnosti Hoopy.

„Vývojári majú dnes pri hľadaní práce obrovskú škálu možností. Kiwi.com investuje do vzťahov s nimi a pomáha im profesionálne rásť prostredníctvom mentoringu, verejných prezentácií, tvorby článkov, zdieľania skúseností a ďalších aktivít. Predovšetkým sa ich snažíme podporovať v tom, aby robili naplňujúcu a zmysluplnú prácu. Sme veľmi radi, že môžeme byť súčasťou tímu, ktorý prinesie DevRelCon do Prahy,“ dodáva Jozef Képesi, CTO a spoluzakladateľ Kiwi.com.

Budovanie vzťahov s vývojármi je marketingové odvetvie, ktorého cieľom je posilniť povedomie o produkte, komunitu a lojalitu softvérových inžinierov. Developeri prispievajú do hospodárstva EÚ každoročne sumou 1 bilión eur**, čo im dáva značnú ekonomickú silu.

Konferencia sa uskutoční na adrese Pernerova 697/35, 186 00 Praha 8-Karlín a bude v angličtine. Vstupenky sú k dispozícii tu. Videozáznamy z predošlých ročníkov sú dostupné na tejto adrese.

Viac informácií o budovaní vzťahov s developermi nájdete tu.

*Developer Relations Conference

**Zdroj: Software.org – https://software.org/reports/2018-eu-software-impact/

Značky: