Odľahčená verzia Messengeru bola doteraz dostupná iba pre Android.

Používatelia Androidu majú k dispozícii Facebook Lite a Messenger Lite už niekoľko rokov. Pre iOS podobná aplikácia doteraz chýbala. Zrejme sa Facebook spoliehal, že všetci majitelia iPhonov majú najnovšie iPhony a rýchly 4G internet. Mobilné telefóny z dielne Applu však vlastnia často aj ľudia v rozvojových krajinách, kde rýchly internet či najnovší iPhone vôbec nie sú samozrejmosťou.

V týchto dňoch Facebook spustil prvú verziu aplikácie Messenger Lite aj pre mobilné telefóny s operačným systémom iOS. Aplikácia zaberie v zariadení len 5 MB, na rozdiel od bežnej verzie, ktorá má približne 140 MB. Mínusom je však zatiaľ len dostupnosť pre obyvateľov Turecka. V poznámkach sa však píše, že aplikácia podporuje až 27 jazykov. V blízkej dobe môžeme, teda očakávať rozšírenie na ďalšie krajiny.

Messenger Lite ponúkne základne funkcie v podobe četovania s priateľmi. Okrem toho môžu používatelia posielať len obrázky, videá a odkazy. V aplikácii tak chýba napríklad zobrazenie toho, ktorí priatelia sú online, prípadne funkcia Môj deň, ktorá sa vo Facebook Lite na Androide nachádza.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Majitelia iPhonov sa zrejme dočkajú odľahčenej aplikácie Facebooku