Toto obmedzenie by mohlo pomôcť šíriť dezinformácie.

Facebook na novej funkcii pracuje zatiaľ pre Messenger, zatiaľ nie je známe, kedy bude funkcia v plnej prevádzke. O novinke informoval server MSPoweruser.

Daná správa by sa mohla preposlať len 5×. To znamená, že sa nebude dať šíriť takou reťazovou rýchlosťou, ako je to doteraz. Aktuálne nie je žiaden limit a vaši známi ju môžu ďalej preposielať takpovediac donekonečna.

Nová situácia by priniesla stopku po piatom preposlaní. Otázkou ale zostáva, ako to bude fungovať, ak si správu uložia do smartfónu, napríklad ak ide o obrázkovú prílohu a pošlú ju ďalej. Mohlo by to znamenať, že počítadlo preposielania sa vynuluje a správa bude putovať ďalej. Aj tak je to krok, ktorý mnohých odradí.

Čo sa týka preposielaných správ, vo WhatsAppe je funkcia, ktorá vám ukáže, že správa bola preposlaná. Tá je tu od roku 2018. Či bude platiť podobný limit aj pre túto aplikáciu, takisto nie je známe. WhatsApp, ktorý teraz vlastní Facebook vyvíja obe aplikácie rôznymi smermi a zatiaľ aspoň z návrhového pohľadu oddelene od seba.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Messenger bude jednoduchší a rýchlejší. Facebook ho prerába

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.