Vítaná novinka, ktorá by nás mohla uchrániť od podvodov.

N konci celého procesu ale bude človek, ktorý sa rozhodne, čomu veriť a čomu nie. V každom prípade funkcia upozorňovania na podozrivé kontakty a správanie, bude na tejto sieti prínosom. Na novú funkciu, ktorá bude poháňaná umelou inteligenciou, upozorňuje server Android Community.

Facebook vo svojej aplikácii filtruje nebezpečný obsah, ako napríklad odkazy vedúce na rizikové stránky. Teraz je tu ďalšie rozšírenie, nazvať by sme ho mohli ako sociálna funkcia.

Nie je výnimkou, že dostávame správy od osôb, ktoré nemáme priamo v spojení na Facebooku alebo sú našimi priateľmi. Môžu sa ale za tieto osoby vydávať a my nadobudneme pocit, že nám píše niekto, koho poznáme alebo poznajú naši známi.

Práve toto by mal na základe textov a vzorcov správania odhaliť mechanizmus umelej inteligencie. Rozpozná sa tak napríklad nevhodné správanie voči neplnoletým používateľom.

Zabrániť by sa malo aj podvodom na vylákanie peňazí osobami, ktoré sa budú vydávať za niekoho z nášho širšieho okolia, zároveň ale pôsobiť dôveryhodne.

Zdroj: Android Community

Prečítajte si aj:

Messenger pre Windows sa usídľuje vedľa hodín

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.