Dátum vydania je zrejmý.

Microsoft oficiálne oznámil, že ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10 dostane názov Windows 10 October 2018 Update a dostane sa na trh v októbri. Opäť pôjde o bezplatnú aktualizáciu, ktorá sa od bežných záplat bude odlišovať najmä množstvom noviniek, ktoré prinesie.

Hlavnými lákadlami októbrovej aktualizácie majú byť funkcie ako cloudová schránka, ktorá umožňuje synchronizovať obsah v schránke naprieč zariadeniami, temný motív pre Prieskumníka, vylepšená systémová aplikácia Nástroj na vystrihovanie a samozrejme aj vylepšenia pre prehliadač Microsoft Edge.

Názov novej aktualizácie sa drží tradície, ktorú pred pár mesiacmi začala veľká aprílová aktualizácia. Microsoft by mal dokončiť októbrový update do konca septembra. Následne ho sprístupní testerom a potom bežným používateľom.

V prípade októbrovej aktualizácie sa predpokladalo, že ponúkne funkciu Sets, ktorá umožňuje rýchle prepínanie medzi súborom aplikácií v rámci jedného okna. Táto funkcia sa však v najbližšej aktualizácii neobjaví. Je možné, že na ňu budeme čakať až do apríla 2019.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Využite veľkú aprílovú aktualizáciu systému Windows 10 naplno

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté