Smartfóny si výrobca systému Windows zatiaľ ponechal.

Microsoft pred dvoma rokmi získal Nokiu. Konkrétne jej divíziu, ktorá vyrába telefóny – inteligentné, ale aj hlúpe, tzv. „feature“ telefóny. A práve druhú menovanú časť teraz Microsoft predal spoločnostiam Foxconn a HMD global.

Novým výrobcom nasledovníkov modelov Nokia 222 alebo Nokia 230 tak bude FIH Mobile (Foxconn International Holdings). Akvizícia stála 350 miliónov dolárov a Foxconn získal aj továreň vo Vietname, v ktorej pracuje 4500 zamestnancov. Tí sa môžu teraz zamestnať u nového vlastníka hlúpych Nokií. Foxconn sa takisto dohodol s firmou HMD global na spolupráci s cieľom “vybudovať celosvetový biznis pre telefóny a tablety so značkou Nokia“. Spolupráca oboch spoločností začala už v dobe výroby tabletu Nokia N1.

Bez ohľadu na predaj divízie hlúpych telefónov, Microsoft stále tvrdí, že mobilnú platformu Windows 10 plánuje podporovať aj naďalej. A to aj napriek tomu, že tento rok nie je prioritou. Dlhodobo sa špekuluje o tzv. Surface telefónoch, uvidíme, kedy sa ich reálne dočkáme.

Zdroj: Engadget 

Prečítajte si aj:

Nokia začína novú éru, smartfóny a tablety budú mať Android

Microsoft: Windows Phone nie je tento rok našou prioritou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu