Povedal to Terry Myerson v rozhovore pre The Verge.

Microsoft počas včerajšej konferencie Build 2016 príliš nehovoril o Windows telefónoch. Ukázal ho v rámci prezentácie aplikácie Skype, ktorá najnovšie profituje z integrácie asistentky Cortana, ale to bolo tak všetko. Jasné, Windows telefóny profitujú z platformy UWP (Universal Windows Platform) a všetky UWP aplikácie fungujú aj na Windows 10 Mobile, takže predstavené novinky priamo súvisia aj s telefónmi. Lenže o telefónoch ako takých nehovoril Microsoft vôbec.

Dôvod vysvetlil Terry Myerson v rozhovore pre The Verge. „Sme verní 4-palcovým obrazovkám a príde čas, kedy sa im budeme venovať, avšak aktuálne ich považujeme za súčasť rodiny Windows zariadení. Windows telefóny nie sú prioritou, na ktorú chceme počas tohto roka pútať pozornosť vývojárov.

Myerson dodal, že telefóny sú dôležitou súčasťou platformy, avšak nie sú vhodným segmentom, kde by sa mal Microsoft aktuálne snažiť byť lídrom. Priznáva, že „pokiaľ chcete osloviť veľa používateľov telefónov, Windows Phone nie je spôsobom, ako to dosiahnuť„. Najviac používateľov totiž používa 9 až 30-palcové obrazovky so systémom Windows a Xbox a HoloLens majú pred sebou sľubnú budúcnosť. Xbox dostane výročnú aktualizáciu s podporou UWP aplikácií a tie sa objavia aj v okuliaroch HoloLens.

Vyššie uvedené vyhlásenia samozrejme neznamenajú, že Microsoft bude ignorovať segment telefónov. Jednoducho sa tento rok plánuje prioritne venovať ostatným zariadeniam. Faktom však ostáva, že tieto informácie asi nepotešia fanúšikov mobilnej verzie systému Windows, najmä v súvislosti s nedávnym nedodržaním sľubu Microsoftu v otázke aktualizácie telefónov s Windows Phone 8.1 na Windows 10.

Prečítajte si aj:

Microsoft Build 2016: Veľký update pre Windows 10 zadarmo a všetky dôležité novinky, o ktorých by ste mali vedieť (VIDEO)

Zdroj: The Verge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit