Nepôjde o jedno zariadenie, ale o celú rodinu noviniek.

Tento týždeň šéf Xboxu potvrdil práce na novej generácii hernej konzoly, pričom najnovšie informácie naznačujú termín uvedenia na rok 2020. Microsoft údajne pripravuje viacero zariadení pod kódovým označením Scarlett. Nová generácia by tak nemala ostať iba pri jednej verzii, ale podľa Phila Spencera (šéf vývoja Xboxu) sa pripravuje viacero modelov.

Nepoznáme presné zariadenia, ktoré budú obsiahnuté v “novej rodine ”, ale pravdepodobne spoločnosť prehodnocuje aj streamingové zariadenie, vzhľadom na novú službu spojenú práve so streamovaním. Nedávno spoločnosť otvorila aj novú divíziu, ktorá bude zameraná na cloudové hranie bez potreby konzoly čí počítača.

Microsoft ešte v roku 2016 na výstave E3 uviedol zariadenie Xbox TV s kódovým označením Project Hobart. Išlo o zariadenie typu Chromecast, ktoré sa nikdy nedostalo k používateľom.

Konzoly Xbox novej generácie budú mať podľa očakávaní spätnú kompatibilitu pre už existujúce herné tituly z konzoly Xbox One. Táto snaha stála spoločnosť Microsoft veľa úsilia a prvýkrát priniesla túto možnosť už na konzoly Xbox One a One X. Tak si môžete zahrať na nových generáciách konzol aj staršie hry z čias pôvodných Xbox a Xbox 360.

Aj keď nepoznáme podrobnosti ohľadom pripravovanej novej generácie, tak Phil Spencer uisťuje, že pripravovaná nová generácia konzol Xbox nastolí nový štandard v konzolovom hraní.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Recenzia Xbox One X: Aká je najvýkonnejšia konzola na trhu?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.