Oficiálne bude v predaji aj na Slovensku.

Microsoft predstavil svoj doteraz najlacnejší Surface notebook. Surface Laptop Go ponúka 12,45-palcový PixelSense displej s rozlíšením 1536 × 1024 pixelov a pomerom strán 3:2. Nižšie rozlíšenie zamrzí, avšak uvidíme v praxi, nakoľko nás bude obmedzovať pri používaní notebooku.

Je zrejmé, že nižšie rozlíšenie je jeden z parametrov, ktorý sa Microsoft rozhodol kompromitovať pre dosiahnutie nižšej ceny. Z hľadiska výkonu však lacný Surface Laptop vyzerá vzhľadom k svojej cene dostatočne atraktívne – poháňa ho procesor Intel Core i5-1035G1 v kombinácii so 4/8 GB RAM a 64/128/256 GB úložiskom.

Surface Laptop Go ponúka snímač odtlačkov prstov v napájacom tlačidle. Zdroj: Microsoft

Nechýba mu nič

Surface Laptop Go poteší kompaktnými rozmermi 278 × 205 × 15,7 mm a nízkou hmotnosťou iba 1,1 kg. Vo výbave má aj snímač odtlačkov prstov, ktorý je zabudovaný priamo v napájacom tlačidle. Nechýba Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 a rýchle nabíjanie. Notebook by mal na jedno nabitie fungovať až 13 hodín.

Lacný Surface Laptop ponúka aj USB-C a USB-A porty. Nechýba 3,5 mm jack a Surface Connect port. Webkamera má rozlíšenie 720p, dopĺňajú ju dva mikrofóny a reproduktory so systémom Dolby Audio Premium. Notebook poháňa operačný systém Windows 10 Home v režime S. Predpokladáme, že bude možné prepnúť sa aj na štandardnú verziu systému Windows 10 Home.

Surface Laptop Go bude v Európe štartovať na cene 649 eur. Konkrétne ceny pre jednotlivé konfigurácie doplníme do článku dodatočne. Notebook bude oficiálne v predaji aj na Slovensku, čo znamená, že lokálni predajcovia sa budú môcť odteraz zapájať aj do rôznych promo akcií, ktoré Microsoft v budúcnosti usporiada s cieľom podporiť predaj Surface zariadení.

Surface Laptop Go. Zdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Microsoft Surface Go 2: Dá sa žiť s 10-palcovým Windows tabletom? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit