Tento fakt poukazuje na rok 2020, v ktorom sa tomuto SUV darilo mimoriadne dobre a my môžeme iba potvrdiť, že právom, nakoľko ide o výborný Plug-In hybrid.

Tento model sme mali možnosť otestovať niekoľkokrát a zakaždým nás dokázal nadchnúť svojimi schopnosťami, výbavou, veľkorysým priestorom a výborne spracovaným systémom pohonu, ktorý využíva 2 elektromotory, výkonný spaľovací agregát a prepracovaný systém rekuperácie. Našu cestu do chorvátska Mitsubishi Outlander PHEV nájdete – TU.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV

V roku 2020 bolo v Európe predaných celkovo 26 673 týchto vozidiel, čím sa OUTLANDER PHEV stal druhým najpredávanejším plug-in hybridom naprieč všetkými segmentami na danom automobilovom trhu.

OUTLANDER PHEV je vlajkovým modelom automobilky, ktorý stelesňuje rozsiahle skúsenosti MITSUBISHI MOTORS na poli elektrifikácie, SUV a technológií pohonu všetkých kolies. Vozidlo vybavené technológiami ohľaduplnými voči životnému prostrediu sprostredkuje tiché, plynulé a zároveň pružné zrýchlenie typické pre elektromobily. OUTLANDER PHEV bol uvedený na trh v roku 2013 a dnes sa predáva vo viac ako 60 krajinách sveta. V decembri 2020 dosiahli kumulatívne celosvetové predaje tohto modelu 270 000 vozidiel.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV

„Teší nás, že sa pre OUTLANDER PHEV rozhodlo toľko zákazníkov práve v Európe, kde ľudia venujú veľkú pozornosť ekológii a obľúbenosť elektrifikovaných vozidiel na tomto trhu rýchlo rastie,“ uviedol Takao Kato, generálny riaditeľ MMC, pričom ďalej dodal: „Našim poslaním je prinášať zákazníkom z celého sveta atraktívne produkty dodávajúce pocit bezpečia; budeme preto aj naďalej posilňovať naše aktivity v oblasti ekologických technológií a pohonu 4WD. Rovnako sme sa zaviazali prispieť k rozvoju trvalo udržateľnej spoločnosti prostredníctvom nášho cieľa zvýšiť do roku 2030 podiel elektrifikovaných vozidiel na našich celkových predajoch o 50 percent, a to nielen plug-in hybridov, ale aj čistých elektromobilov a hybridných elektromobilov.“

OUTLANDER PHEV je možné štandardne používať ako elektromobil, ktorý sa pri cestovaní na dlhšie vzdialenosti chová ako hybridné vozidlo, keď majiteľ využíva spaľovací motor bez starostí s nabíjaním. Pohon 4WD na báze dvoch elektromotorov v kombinácii so sofistikovaným systémom pohonu všetkých kolies S-AWC (Super-All Wheel Control) sprostredkuje bezpečnú ovládateľnosť vozidla bez ohľadu na klimatické podmienky alebo stav vozovky. Aktuálny model s označením 2020 sme testovali tiež, recenziu nájdete – TU.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV

Dve palubné zásuvky s výkonom až 1500 W môžu energiou z trakčnej batérie napájať elektronické zariadenia a spotrebiče pri pobyte vonku a poslúžia tiež ako spoľahlivý zdroj elektriny v núdzových situáciách. Keďže si OUTLANDER PHEV dokáže produkovať vlastnú elektrinu, po úplnom nabití a natankovaní môže cez inštaláciu V2H (Vehicle-to-Home) zabezpečiť dosť energie pre typickú domácnosť po dobu až 10 dní.

Zdroj: Mitsubishi/Vlastné

Prečítajte si aj:

Mitsubishi Outlander PHEV 2020: Obháji minuloročný titul? (fotogaléria)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu