Prvým smartfónom s novým MIUI je nedávno predstavený Xiaomi Mi 8.

Spoločnosť Xiaomi nedávno predstavila viacero noviniek. Okrem náramku Mi Band 3 sa predstavenia dočkala aj nová vlajková loď Mi 8 a najnovšia verzia populárnej nadstavby Androidu MIUI 10. Tá sa zameriava predovšetkým na režim jazdy a rozšírenú podporu na celú obrazovku.

Najväčšou zmenou je pridanie režimu portrétu pre smartfóny s jedným či dvoma fotoaparátmi. Režim portrétu pre selfie kameru je dostupný ešte len od minulého roka na iPhone X, Pixel 2 a niekoľkých smartfónoch od Huawei. Prepracovania sa dočkalo aj menu spustených aplikácií, ktoré je teraz roztiahnuté na celú obrazovku a umožňuje jednoduché prepínanie sa medzi aplikáciami či ich vypnutie alebo uzamknutie.

MIUI so dočkalo aj výraznejšieho prepracovanie umelej inteligencie. Spoločnosť v tomto smere našla inšpiráciu v najnovšom EMUI 8, ktorý využívajú smartfóny Huawei a Honor. Smartfóny s MIUI 10 budú najnovšie analyzovať správanie používateľa a prispôsobovať využitie výkonu pre jednotlivé procesy.

Ešte tento mesiac sa aktualizácie na MIUI 10 dočkajú zariadenia Mi Mix 2S, Mi Mix 2, Mi Mix, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2 a Redmi Note 5. V druhej vlne, o mesiac neskôr aktualizácia príde na smartfóny Mi Note 3, Mi 5X/5c/5s/5s Plus, Mi 4/4c/4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4, Redmi Note 4X a Redmi Note 3. Jedná sa síce o oficiálnu dostupnosť pre Čínu, no je vysoká pravdepodobnosť, že aktualizácia príde v dané mesiace na všetky zariadenia vo všetkých krajinách.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Xiaomi predstaví s vlajkovou loďou Mi 8 aj vlastných Animoji

Značky: