Xiaomi už dokončuje práce na novej verzii nadstavby MIUI 15.

Nadstavba MIUI 15 sa pomaly blíži ku svojmu predstaveniu a už čoskoro by sme ju mali vidieť v prvých smartfónoch. Už teraz sa totiž na internete objavuje niekoľko dohadov, ktoré rozprávajú napríklad o funkciách, ktoré má nová verzia nadstavby od Xiaomi ponúknuť. Ak však vlastníte smartfón od spoločnosti Xiaomi, už teraz je jasné, že čoskoro získa ďalšiu veľkú aktualizáciu.

Práce na novej verzii nadstavby sa pomaly ale isto blížia ku koncu a aktuálne vieme skonštatovať, že Xiaomi už prechádza do fázy stabilného beta testovania verzie MIUI 15 pre prvé smartfóny. Upozornil na to aj portál xiaomiui.net, ktorý upriamil pozornosť aj na niektoré konkrétne smartfóny.

MIUI 15 sa finalizuje pre tieto modely

Nikoho neprekvapí, že Xiaomi v prvom rade pripravuje nadstavbu MIUI 15 pre nové vlajkové lode. Všetci by však čakali, že prioritne sa nová verzia nadstavby pripraví pre modely ako je Xiaomi 13, resp. jeho Pro verzia. Čínsky gigant je ale o krok vpred a pripravuje veľkú aktualizáciu pre modely Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro. Práve po boku týchto dvoch modelov by teda nová verzia nadstavby mohla prísť na verejnosť.

Xiaomi 13 ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Pro

Okrem toho však Xiaomi pracuje aj na stabilnej verzii systému pre ďalšie dva modely. Nimi sú POCO F6 a POCO F6 Pro. Informácia z databázy systému nám teda potvrdzuje, že aj budúci rok sa dočkáme dvojice smartfónov v sérii POCO F a práve pre tieto dva modely bude nadstavba MIUI 15 aj v globálnej verzii už čoskoro k dispozícii. Čínske ekvivalenty týchto modelov by mali byť Redmi K70, resp. Redmi K70E.

Aktualizácie môžeme očakávať na prelome roka

Prvé globálne verzie nadstavby MIUI 15 by sme mohli vidieť v smartfónoch už koncom tohto roka. Ak bude Xiaomi postupovať rovnako ako pri MIUI 14, prvé smartfóny získajú aktualizáciu skôr ako prebehne oficiálne predstavenie nadstavby na globálnom trhu. Aj pri verzii MIUI 15 platí, že sa v našom regióne bude deliť na globálnu a európsku verziu nadstavby.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.