Lenovo predstaví na MWC v Barcelone nové smartfóny. Poznáme ich parametre.

26. februára 2017 sa v Barcelone uskutoční tlačová konferencia spoločnosti Lenovo. Výroba na nej okrem iného predstaví smartfóny Moto G5 a Moto G5 Plus. Ide o nástupcu zariadení Moto G4 / Plus.

Moto G4 Plus zožal na Slovensku veľmi pozitívny ohlas zo strany novinárov aj kritikov. Pre mnohých išlo o najpríjemnejšie prekvapenie minuloročného leta. Telefón vynikal najmä vynikajúcim pomerom cena/výkon a vzhľadom k cenovke aj skvelým fotoaparátom. Od nástupcov teda očakávame minimálne to isté, avšak o triedu lepšie. A hoci sa oficiálne predstavenie telefónov uskutoční až o 10 dní, internetom kolujú uniknuté informácie, ktoré prezrádzajú prakticky všetko.

Moto G5 Plus

Základný model Moto G5 ponúkne 5-palcový displej s rozlíšením 1920 × 1080 a procesorom Snapdragon 430. Výrobca vybavil zariadenie 2 GB RAM a 32 GB úložiskom, 2800 mAh odnímateľnou batériou s nabíjaním Rapid charging a 13 Mpx zadným fotoaparátom. Nechýba snímač odtlačkov prstov na prednej strane telefónu a odolnosť voči vode.

Moto G5 Plus má vo výbave 5,2-palcový displej s rozlíšením 1920 × 1080 a procesor Snapdragon 625. Operačná pamäť je takisto o veľkosti 2 GB RAM, avšak úložisko má 64 GB. Telefón obsahuje 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním TurboPower a 12 Mpx zadný fotoaparát s technológiou Dual Autofocus Pixels. Podobnú, resp. rovnakú technológiu využíva aj Samsung Galaxy S7.

Aj v tomto prípade je telefón vybavený predným snímačom odtlačkov prstov a odolnosťou voči vode. Bonusom je NFC modul, ktorý základná G5-ka neponúka. Oba telefóny majú Android 7.0 a slot na microSD kartu s kapacitou až do 128 GB. Samozrejmosťou je aj podpora 4G LTE, Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Oba telefóny sú dual SIM a budú dostupné v šedej a zlatej farbe.

Otázkou ostáva dostupnosť a cena na našom trhu, avšak všetky ostatné informácie nájdete na oficiálnych informačných letákoch:

Moto G5 Plus:

Moto G5 Plus

Moto G5:

Moto G5

Zdroj: Droid Life

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit