Aj Qualcomm sa pripravuje na predstavenie nového vlajkového čipsetu.

Aj napriek tomu, že zatiaľ nepoznáme žiadne detaily o tejto udalosti od Qualcommu, očakávame, že bude predstavená nová generácia vlakového čipu s názvom Snapdragon 898.

Iba pred pár hodinami generálny riaditeľ mobilnej divízie spoločnosti Lenovo oznámil, že spoločnosť čoskoro uvedie na trh vlajkový smartfón Moto Edge X. Už teraz o tomto smartfóne vieme, že je „nekonečne výkonný a plný očakávaní„.

Leaker Digital Chat Station tiež informoval, že spoločnosť Motorola sa tento rok dostane pri predstavovaní vlajkového smartfónu s čipovou sadou Snapdragon 898 do priameho súboja so Xiaomi. Pokým si doteraz Xiaomi každoročne pri uvedení nového vlajkového smartfónu s novou generáciou vlajkového čipu od Qualcommu držalo prvenstvo, tento rok sa tieto dve spoločnosti údajne dostanú do priameho konkurenčného súboja. 

motorola moto edge xZdroj: MyFixGuide

Snapdragon 898 bude vyrobený 4 nm procesom spoločnosti Samsung a bude využívať novú architektúru Dual Part 3400. Snapdragon 898 bude mať celkovo osem jadier so základnou frekvenciou 1,79 GHz. Špecifikácie procesora a jeho jadier sú 1 × 3,0 GHz, 3 × 2,50 GHz, 4 × 1,79 GHz, vrátane GPU Adreno 730.

Zo špekulácie teda vyplýva, že tento rok Motorola predstaví poriadne výkonný vlajkový smartfón.

Zdroj: MyFixGuide

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.