Cenovka 250 EUR je síce magická hranica vo svete telefónov strednej triedy, no tento model stojí výnimočných 229 EUR.

Cena je to lákavá a v tejto triede a výbave aj poriadne agresívna. V tomto článku sa pozrieme na to, ako smartfón fotí. Žiadne prikrášlené fotky, ale skutočná realita. Výsledok vás prekvapí. Neprehliadnite ani recenziu modelu motorola moto g9 plus a prvý z dvojdielnej série článkov zameranom na najlepšie vlastnosti tohto telefónu.

Pri tvorbe fotografií poslúži viacero kreatívnych režimov. Fanúšikovia značky motorola ich dobre poznajú. My sme vyskúšali niekoľko režimov, aby ste videli ich možnosti. Viac fotografií ako aj technické detaily smartfónu nájdete vo vyššie uvedených článkoch.

Makro

Fotografovanie zblízka na zachytenie detailov vyžaduje špeciálnu optiku. Môžete fotiť aj s hlavným objektívom, no narazíte na limit vzdialenosti. Makro objektív sa dá vyvolať z menu automaticky, no inteligentný softvér vám ho v prípade potreby odporučí. Presne tak, ako pri fotografovaní portrétov odporučí zmenu režimu fotenia.

Jedna farba vyhráva

Unikátnou zaujímavosťou je režim Zvýraznená farba. Namierite fotoaparát na zamýšľanú scénu a potom terčíkom vyberiete farbu, ktorá má na displeji zostať. Jednoduchý, no efektný príklad uvádzame na fotografiách nižšie. S výsledkom sa dá pohrať ešte viac a neraz získate efektné kreatívne výsledky. Skúste niečo podobné na oblohe, kvetinách alebo na budovách.

Osoby a objekty

Fotenie s rozmazaným pozadím, tzv. portrétovky. Dajú sa fotiť aj v automatickom režime a to veľmi dobre. Fotoaparát ale obsahuje režim Portrét, ak fotíte osoby alebo objekty v popredí a chcete rozmazať pozadie za ním. Scéna je automaticky rozpoznaná.

Režim portrét s rozmazaným pozadím

Android 10 + My UX

Rozšírenie Moto je tu dlhé roky a robí z telefónov tejto značky skutočne praktického pomocníka. Napojenie gest na hardvérové snímače bola správna voľba. Vďaka tomu sa dá ovládať telefón zatrasením alebo sa rozsvieti displej, keď sa k telefónu priblížite. Možností je viac a teraz ich dopĺňa ešte viac prispôsobené rozhranie s názvom My UX.

Prináša lepšie možnosti nastavenia toho, ako bude rozhranie vyzerať, teda farba písma, typ alebo okraje ikon. K tomu ale pridáva aj praktický panel. Ten sa zobrazí dvojitým dotknutím sa na tlačidlo vypnutia na boku telefónu. Toto tlačidlo má dotykovú plochu na odomknutie odtlačkom.

Panel môže obsahovať vlastné ikony a skratky k aplikáciám ako aj ku kontaktom. Svojou veľkosťou nebude zavadzať, no kto by ho tu nechcel, dá sa vypnúť.

Verdikt

motorola moto g9 plus má neskutočne lákavú cenu. Jej možnosti ju zďaleka prevyšujú. Štandardom je tu napríklad aj 30 W nabíjanie. Obrovský displej, výborné fotky a to špeciálne v nočnom režime a pravidelné aktualizácie. Za 229 EUR sa nemáte reálne nad čím zamýšľať.

Týmto modelom a takto nastavenou cenou motorola zatriasla segmentom telefónov strednej triedy.

Cena: 229 EUR

Zapožičal: motorola

Prečítajte si aj:

motorola razr 5G: Skladací telefón, ktorý vás dostane (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.