Séria Razr bola pre Motorolu aj v minulosti veľmi dôležitá.

Jej počiatky siahajú až do roku 2004, kedy sa na trhu objavilo prvé “véčko” spoločnosti. Netreba ani pripomínať, že tieto telefóny boli pre svoje rozmery a ďalšie možnosti ovládania medzi používateľmi veľmi obľúbené. Po nástupe éry smartfónov sa na tento dizajn zabudlo, avšak s nástupom moderných flexibilných displejov sa v roku 2019 vrátila aj legendárna séria Razr. Tentokrát už s ohybným displejom a prepracovaným dizajnom. Ide o trend, ktorý odštartovala spoločnosť Samsung s modelmi série Galaxy Z Flip

Veľmi úspešným sa však stal až model Razr 2022. Ten zaznamenal niekoľko medzigeneračných dizajnových zmien, ktoré sa ukázali byť vo výsledku dobrou voľbou. Ocenili ich nielen novinári, ale aj bežní používatelia. Hoci zmien v aktuálnej verzii Razr 2022 je aplikovaných hneď niekoľko, Motorola v inováciách pokračuje a pridáva ďalšie očakávané zmeny, ktoré sa objavia v pripravovanom modeli Motorola Razr 2023. K nim sa tento rok pridá aj malá úprava označenia. 

Motorola razr 2022Zdroj: TOUCHIT.sk
Prehrávanie videa na prednom displeji Motorola razr 2022

Portál AndroidPolice zverejnil niekoľko informácií o modeli Motorola Razr 2023, ktorého uvedenie na trh potvrdil generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo. Údajne sa tak stane už 1. júna. Malo zmenou má byť označenie tohtoročného modelu, ktoré má byť Razr+.

Označenie “plus” v prípade telefónov Motorola znamená lepší a väčší model, čo spoločnosť už aplikovala pri viacerých svojich telefónoch – napríklad aj pri Edge+ 2022. Rovnaká stratégia sa pravdepodobne pri modeli Razr+ nepoužije, keďže väčšie rozmery by v prípade tohto telefónu neboli žiaduce. Ostatné vylepšenia sa samozrejme očakávajú. Zdroj dodáva, že tento rok má byť uvedený iba jeden model série Razr. 

Koncom februára sme sa dozvedeli niekoľko zaujímavých informácií, ktoré naznačujú, že Motorola Razr 2023 bude mať väčší vonkajší displej QuickView. V prípade modelu 2022 tento displej mal veľkosť 2,7 palca, avšak tohtoročný model by mal mať vonkajší displej pokrývajúci takmer celú prednú časť, pokiaľ berieme v úvahu, že telefón je v zloženom stave, inak jej polovicu.

Motorola Razr 2023Zdroj: Evan Blass / Twitter
Motorola Razr 2023

Batériu s kapacitou 2 850 mAh bude možné káblovo nabíjať 30 W. Ďalšie detaily, ako napríklad procesor, kapacita úložiska a pamäte RAM alebo vnútorný displej, zatiaľ nie sú známe. Očakáva sa však, že v modeli Razr 2023 sa objaví vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2.

Keďže nedávno unikli aj rendery tohto telefónu, tak sa zdá, že jednou z najvýraznejších zmien v modelovom rade Razr je označenie “Plus”, ktoré prichádzajúcu novinku postaví na pomyselný medzistupeň, pokým nepríde Motorola Razr 2024.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.