So skladateľnými telefónmi, sa akoby roztrhlo vrece.

Aj čínska spoločnosť ZTE sa snaží naskočiť na rozbiehajúci vlak a chce sa viac zapojiť do vývoja skladateľných zariadení, ktorým môže patriť budúcnosť (čas ukáže). Výrobca si aktuálne podal patent na telefón, ktorý sa bude nápadne podobať na očakávanú Motorolu RAZR 2019. S podobným konceptom prišiel nedávno aj Samsung.

Na tomto patente je ale jedna zaujímavosť. Skladateľný displej sa bude prehýbať dovnútra, pričom vrchná polovica bude kratšia, ako spodná. Na patentových podkladoch nie je vidieť žiaden výstupok pre prednú kameru, takže ostáva nateraz záhadou, kde a ako chce ZTE vyriešiť jej umiestnenie. Do úvahy by sme mohli zobrať aj dva kruhy z kratšej časti, ktoré by mohli by mohli zastávať prednú duálnu kameru, ibaže proti tejto úvahe je pomerne malá časť displeja, ktorá by slúžila ako hľadáčik.

Na pravej strane sa nachádzajú dve tlačidlá. Na ovládanie hlasitosti bude použité združené tlačidlo a pod ním sa nachádza tlačidlo napájania. O niečo nižšie je vidieť aj slot pre SIM kartu. Na zadnej strane môžeme vidieť duálnu zostavu fotoaparátov, zatiaľ čo v spodnej časti sú dve mriežky a USB-C port. V mriežkach budú pravdepodobne umiestnené na jednej strane reproduktor a na strane druhej mikrofón.

ZTE nie je žiadnym nováčikom vo svete skladateľných zariadení, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Už v októbri 2017 sa spoločnosť prezentovala zariadením Axon M. Vtedy technológia skladateľných panelov bola iba v plienkach, čo v kombinácii s dočasným zákazom fungovania spoločnosti v USA, viedlo k neúspechu projektu.

V decembri 2018 ZTE zverejnilo ďalší patent, ktorý zobrazoval iný skladateľný smartfón. Ten je podobný Galaxy Fold, takže nateraz zostáva iba čakať, s čím spoločnosť príde na trh. Možno predstaví obidva koncepty naraz.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2019: Pozrite si epické video prichádzajúcej legendy

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.