Ten sa nezadržateľne blíži.

Motorola sa pripravuje na uvedenie novej generácie skladacích telefónov série Razr, ktorú budú tentokrát tvoriť až dva modely. O modeloch Razr 40 a Razr 40 Ultra sa v uplynulých týždňoch toho popísalo skutočne veľa, avšak najnovšie správy konečne potvrdzujú oficiálny dátum ich uvedenia. Spoločnosť dvojicu skladacích “véčiek” predstaví 1. júna, o čom informuje aj upútavka s dvomi siluetami.

Jedným z kľúčových rozdielov medzi Razr 40 a Razr 40 Ultra je vonkajší displej. Pri lacnejšom modeli bude samozrejme menší, pričom Ultra ho bude mať skutočne obrovský. Údajne bude dosahovať až 3,5-palca.

Množstvo únikov naznačuje, že model Razr 40 Ultra do svojej výbavy dostane vnútorný 6,9-palcový skladací OLED displej s rozlíšením FHD+ a obnovovacou frekvenciou 120 Hz alebo až 144 Hz. Pravdepodobne najzaujímavejším prvkom výbavy bude spomínaný veľký externý OLED displej. O plynulý chod sa bude starať čipová sada Snapdragon 8+ Gen 1 a až 12 GB RAM.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: GSMArena
Motorola Razr 40 Ultra

Vo výbave sa bude nachádzať až 512 GB úložisko, čo je hodnota hodná skutočnej vlajkovej lode. Vo výbave sa bude nachádzať aj 12 Mpx hlavný a 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. Batériu s kapacitou 3 640 mAh bude možné nabíjať 33 W adaptérom. Cena tohto vybavenejšieho modelu by mala v Európe začínať na 1299 eurách.

O modeli Razr 40 nie je ani zďaleka známych toľko parametrov ako o modeli Ultra. Je však viac ako isté, že Motorola zvolí rozumnú výbavu za dostupné peniaze, aby tento telefón zaujal. Cena by mala údajne začínať na 989 eurách, pričom je potrebné očakávať nižší výkon, menší vonkajší displej a ďalšie kompromisy, ktoré umožnia túto cenu dosiahnuť.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.